Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenDhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 150 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,67 g |
Tuky | 0,27 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,17 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,13 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,67 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
Prsia rozrežeme na plát a cez fóliu jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme.Na plát rozložíme slaninu a na ňu plátky syra.Na kraj dlhšej strany položíme vedľa seba paradajky…
Múku zmiešame s droždím a soľou.Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, olej a vodu a premiešame na cesto. Cesto je troška lepivé. Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu.Potom…
Plátky chleba lehce pokapeme olejem z rajčat a na suché pánvi opečeme z obou stran. Uchováme v teple.Slaninu, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánev po topinkách…
Ve velkém hrnci nejdříve rozehřejeme olej, vhodíme cibuli a za chvíli i rozmačkaný česnek a opékáme je, až zesklovatí. Pak k nim přisypeme mleté chilli, čerstvou chilli…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout.K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od oleje okapaná sušená…
Zemiaky nakrájame na plátky asi 5 mm hrubé.Na rozpálenom oleji restujeme zemiaky posypané rascou a trochou soli asi 5 minút.Pridáme celé struky fazuliek a na polovicu…
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a dáme na panvicu vyškvariť. V polovici praženia, keď pustí tuk, pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu, narezané paradajky, na…
Příprava pečeného česneku viz. pozn. Lučinu smícháme s olivovým olejem, vymačkaným pečeným česnekem, posekanými sušenými rajčaty a pažitkou, osolíme, opepříme a vše…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka orestujeme. Až maso změní barvu přidáme sůl, pepř, bazalku a konzervu rajčat. Dusíme, ochutnáváme a…
Papriku nakrájame na pásiky, uhorku a paradajky na malé kocky, cibuľu na kolieska.Pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, osolíme a okoreníme, posypeme sekanými…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Sušená rajčata (pokud už nemáme rovnou krájená) pokrájíme na menší kousky, vložíme do pánve, přidáme sušenou…
Penne uvaríme v osolenej vode. Uvarené scedíme, časť vody z varenia zachytíme. Do otečených cestovín ihneď vmiešame najemno nastrúhaný syr.Medzitým na oleji orestujeme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, protlak, nasekaná rajčata, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Vše důkladně promícháme, přidáme trochu…
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony…
1) Tuňáka nechte vykapat a poté jej lehce pomačkejte vidličkou. V misce jej smíchejte s pár kapkami olivového oleje a citronu, vmíchejte nasekané lístky oregana. 2)…
Zmiešame mlieko, vajcia, múku, korenie, soľ a na malé kocky nakrájané sušené paradajky. Dobre premiešame a necháme 10 min postáť.Na panvici na oleji pečieme menšie…
Cibulu, cesnak, kvaku a mrkvu ocistime. Na oleji orestujeme nasekanu cibulu a cesnak. Mrkvu a papricku nakrajama na kolieska a kvaku na mensie hranolky. Vsetko pridame…
Cibuli nakrájíme na hrubo a s mraženou zeleninou společně orestujeme na oleji, potom zalijeme vývarem. Přidáme krájená rajčata, rajský protlak, sůl, pepř, česnek…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím malú dyňu cca 10 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť).Na oleji orestujeme nakrájaný cesnak.…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.Na oleji orestujeme nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme nadrobno narezané paradajky a olej z nich a dusíme 5…
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody podle návodu.Asi tři až čtyři minuty ke konci vaření je promícháme a přidáme na ně povařit i na růžičky rozebranou brokolici.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Falešná dršťková polévka z václavek: Jednoduché jídlo, na kterém si pochutnají i ti, kteří dršťky odmítají
VIDEO: Omýváte brokolici správně? Díky tomuhle triku odstraníte snadno veškerý hmyz, který se v zelenině ukrývá
Ryby jsou plné vitamínů a zdravých tuků. Podle čeho poznáte opravdu čerstvý kousek?