Salát z "Vysočiny"
Recept ještě nebyl hodnocenSalám nakrájíme na proužky, sýr na malé kostičky. Dáme do mísy a promícháme.Přidáme na osminky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku. Opět promícháme.Natvrdo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salám nakrájíme na proužky, sýr na malé kostičky. Dáme do mísy a promícháme.Přidáme na osminky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku. Opět promícháme.Natvrdo…
Malé zapékací mističky nebo nízké hrnečky bohatě vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vyložíme je plátky anglické slaniny, na kterou položíme vždy po dvou kolečkách…
Salám nadrobno nakrájíme a společně s ostatními surovinami jej vložíme do mixéru. Podáváme s pečivem.
Po zaznění zvukového signálu přidat 100 g na kostičky nakrájeného salámu vysočina. Program KLASIK, velikost II, kůrka střední.
Plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a maso pocákáme olivovým olejem. Dáme do trouby zapéct asi na 15 minut. Pak…
Z jednoho konce klobásky ukrojíme konec na ocásek a druhý konec na uši, který ještě překrojíme. Ze zbylých klobás nakrájíme kousky na nožičky. Malé kousky špejlí…
Toustový chleba promazaný pomazánkou: 1. vrstva- pomazánka budapešťská 2. vrstva česneková pom. posypaná nastrouhaným vejcem a jarní cibulka(zelená nať nakrájená) 3.…
Vaječná pomazánka je evergreen chlebíčků, svačin a pohoštění. Tato verze pomazánky je ochucená ještě Vysočinou, takže zase získá odlišnou a originálnější chuť. Na…
Naskládáme si na tácek nebo podnos na střídačku světlé a tmavé chleby (jako domino) natřeme vrstvou pomazánky a zase skládáme na přeskáčku světlý tmavý až do požadované…
šišce salámu seřízneme spodní část, aby rovně stála, konec každé ze 4 klobásek také seřízneme aby přiléhaly k ,,tělu" a šprjlí je do sebe zaklíníme. Stejně tak hlavu.…
Kuřecí játra omyjeme a nakrájíme je na třetiny. V misce smícháme játra, vejce, sůl a pepř.Na pánvi na oleji restujeme dozlata nakrájenou cibuli na půlměsíčky a vysočinu…
Všechny suroviny na těsto dáme do domácí pekárny a nastavíme si program na kynutí těsta. Po 1 a půl hodině je hotovo a vy může začít dělat svojí pizzu. Vyválíte si těsto…
postup přenechám zkušenějším ,spíš bych potřebovala od šikulek radu :-)
Celou kýtu rozřežeme na jeden velký plát, z obou stran naklepeme, osolíme, potřeme čertovskou omáčkou, poklademe salámem Vysočina a na kolečka nakrájenými párky.…
Klobásu nakrájíme na kolečka, salámy a zeleninu na větší kousky. Napichujeme střídavě na jehlu a nakonec posypeme jakýmkoliv kořením. Z vajíčka, mouky, piva, 1 lžičky…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a nakrajíme ne menší kousky a následně na pánvi usmažíme vejce na cibulce společně s vysočinou. Poté na pánev vložíme brambory a je…
Cukety pozdĺžne rozrežeme a vnútro osolíme.Vydlabané vnútro nakrájame nadrobno, pridáme na malé kocky narezaný syr, kapiu a salámu, sekanú vňať a bazalku a premiešame…
Do velkého hrnce dáme vařit do vody umyté brambory ve slupce. Brambory by měly být přibližně stejně velké, aby se uvařily všechny stejně do měkka. V rámci úspory času…
Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme, až pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení nebo vůbec.K vysočině…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Cuketu a žampion důkladně omyjeme a též nakrájíme na tenká kolečka, papriku na silnější proužky. Zapékací misku vytřeme…
Meloun si vyřežeme podle vlastní fantazie OZDOBNÝM VROUBKOVÝM ŘEZEM ODKROJÍME VRŠEK. Meloun vydlabeme asi tak do půlky, naplníme směsí šunky, sýrů a salámů. Přiklopíme…
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce předvaříme v osolené vodě a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Pečení na neděli: Makové kytičky s lahodným rybízovým krémem ozdobí sváteční stůl!
Plněná kuřecí prsa: Špenát, šunka, niva či omeletka zajistí masu šťavnatost a na talíři se budou krásně vyjímat
Slzy dojetí, rychlé tempo a přesolené jídlo aneb Italský souboj českých restaurací pod dohledem Zdeňka Pohlreicha