Kuřecí maso s ananasem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska…
Mezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s…
Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se…
Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou. Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může…
Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává…
Rozehřejeme troubu.Vytvoříme ze sušenek spodek dortu. Sušenky namixujeme nebo nadrobíme, přidáme 3 lžíce mléka a vysteleme s nimi spodek formičky na cheesecake. Pečeme…
Pekáček 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pánvičce opatrně rozpustíme máslo na drobenku. Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a škrobem. Do…
Jogurtová bublanina s borůvkami je osvěžující a lahodná pochoutka, která je navíc bez mouky. S jemnou texturou a bohatou chutí borůvek je tato bublanina ideální volbou…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepře a dobře promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce a škrob a opět promícháme. V hluboké pánvi…
Plátky masa nakrájíme na nudličky, okořeníme steakovým kořením nebo jen solí a pepřem, necháme stranou. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na klínky, česnek…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Povařte mléko se čtyřmi lžícemi cukru a s vanilkovým cukrem. Nenechte ho vykypět, jen povařte. U vajec oddělte bílky od žloutků. Z bílků a dvou lžic cukru ušlehejte tuhý…
Lívance: ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, vejce a máslo.Přidáme suché suroviny a…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky. V misce důkladně obalíme kukuřičným škrobem. Pečeme na rozpáleném oleji 3 minuty z každé strany do zlatova a křupava. Odložíme…
Nejdříve si uvařím crema pasticcera (viz poznámka) a nechám vychladnout přikrytou fólií. Listové těsto rozválíme. V jedné polovině si lehce naznačíme rozmístění…
Nejprve připravíme kokosovou náplň, z vody a cukru při nízké teplotě za občasného míchání svaříme sirup. Přidáme nastrouhaný kokos, mírně osolíme a za stálého míchání…
Hledáte inspiraci na rychlý, ale chutný oběd? Pak je tento recept přímo pro vás. Šťavnaté nudličky kuřecího masa a spoustu dobré zeleniny v dobře ochucené smetanové…
Hledáte inspiraci na rychlý, ale chutný oběd? Pak je tento recept přímo pro vás. Šťavnaté nudličky kuřecího masa a spoustu dobré zeleniny v dobře ochucené smetanové…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme. Podlijeme vodou, přidáme…
nejprve si uděláme pesto černé fazole předem naložené, uvaříme- nebo použijeme naložené scezené, krátce orestujeme na suché rozpálené pánvi do vyšší nádoby dáme fazole…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Ve 100 ml rozpustíme bujón, přidáme worčestrovou a sójovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob. Nakrájenou kotletu na plátky naklepeme a okraje nepatrně nařízneme. Mírně…
Do 2,5 litru vody dáme vařit kuřecí maso a houby namočíme v misce do horké vody. Uvařené maso natrháme vidličkou na vlákna, změklé houby nakrájíme na tenké nudličky,…
Maso nakrájíme na plátky a z nich nakrájíme přes vlákno nudličky. Nudličky obalíme ve škrobu, prudce je smažíme cca 2 minuty v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji. Ve…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Pivo v misce nebo pečená toulavá kočka: Středověký jídelníček chudých byl noční můra
Jak upravit václavky? Vařte je alespoň 20 minut a připravte si z nich pikantní guláš, falešnou dršťkovku nebo je naložte
Jablečný závin podle receptu slavné kuchařky Marie Janků-Sandtnerové: Provoněný rumem a skořicí je ozdobou svátečního stolu