Croquembouche
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem, takže když kousnete do jednoho z profiterolů, je nejdřív křupavý, pak měkký a pak krémový.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 27 924 kJ / 6 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,65 g |
Tuky | 332,84 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 809,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
catalinapece.blogspot.cz/2011/05/croquembouche-piece-montee.html
ano, recept mám z tého stránky (skvělé komentáře, skvěle popsané, skvělé recepty)
Můj Croquembouche jsem stvořila za 6 hodin.
Jahodový krém je trochu řidší kvůli jahodovému pyré. Práce s ním znamená nepořádek kolem, ale po naplnění z profiterolů naštěstí nevytéká. Já ho chladila přes noc, aby byl co nejztuhlejší.
Oba krémy jsou poměrně sladké, ale to je jedině dobře! Samotné choux kuličky "ukradnou" velkou část této sladkosti a dohromady to bude sladké tak akorát - ne moc, ne málo.
Karamelový i jahodový krém lze udělat den předem.
Můj papírový kužel byl vysoký asi 30 cm a základna měla okolo 15 cm. Použila jsem, tuším, zhruba 80 malých profiterolů, což je přesně množství, na které vám vystačí těsto. Můžete si udělat těsto radši na dvakrát, abyste si byli jistí, že vám pak nebudou profiteroly chybět. Nenaplněné zbylé "profiteroly" pak dáte jednoduše zamrazit a můžete je kdykoli použít.
Zajímá vás, jak se to vlastně pak jí? Jednoduše si odlupujete jeden profiterol a pak další a další a další, až tam nezbyde žádný. Díky pečícímu papíru je velmi snadné profiteroly odloupnout, aniž byste si odtrhli i kus papírového kuželu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2012 13:56
8. 6. 2012 15:33
8. 6. 2012 15:31
8. 6. 2012 15:27
8. 6. 2012 15:05
8. 6. 2012 09:00
8. 6. 2012 08:24
7. 6. 2012 22:52
7. 6. 2012 21:37
7. 6. 2012 21:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 23 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mjanickam uvařila před 44 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 1 hodinou
Vydatná hrachovka
jaaaninda uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 2 hodinami
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 3 hodinami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 4 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: crockenbush croguembouche crocenbush crocambuche crocenbusch crockenbouche krokánbuš krokenbush crocant krokan bush catalinapece crocambouche crockenbusch dort croquembouche crockenbush recept crockenbouche recept croquebouche croquenbouche catalinapece.blogspot.cz croqembouche
Suroviny: mléko, máslo, sůl, cukr krupice, mouka hladká, vejce, mléko plnotučné, škrob kukuřičný, cukr krupice, vejce, žloutek, máslo, lusk vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, smetana kysaná, extrakt vanilkový, sůl hrubá, cukr krupice, sirup kukuřičný, voda
Croquembouche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLqB
10 názorů