Utopenci
Recept ještě nebyl hodnocenNa jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Květy opereme pod tekoucí vodou, dáme do sklenice, přidáme omytý citron na kolečka nakrájený (odstraníme z citronu jadérka), ocet, sladidlo a zalijeme vodou, sklenici…
Kdo by neznal utopence, lahůdka studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Čočku přebereme, propláchneme a na půl hodiny namočíme, pak slijeme.(Voda z namočené čočky nebo jakkýchkoliv luštěnin je výborná na zalití květin.) Dáme novou vodu a…
Z mouky, cukru, prášku do peč., tuku uděláme drobenku. 1,5 hrnku dáme stranou. Do zbylé drobenky vmícháme vejce a mléko. Pečlivě rozmícháme - konzistence by měla být…
Není nad to, když si můžeme přebytky ze své zahrádky uchovat ve spíži na zimu. Naložené fazolky mají totiž široké možnosti použití například do polévek, omáček nebo jako…
Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové…
Přes noc namočené fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka. Na másle zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájená jablka a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme lžíci…
Krkovici opečeme ze všech stran nasucho na teflonové pánvi. Osolíme, posypeme kmínem, opepříme, já jsem přidala několik špetek koření Čarodějka a česnek. Podlijeme vodou…
Ovoce rozmixujeme nožovou hlavou a trochu přisladíme.Zmrzlinu můžeme podávat hned nebo ji dáme zmrazit.Ozdobíme nízkotučnou šlehačkou.
Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí,…
Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci 10 minut od bodu varu).Uvařenou řepu oloupeme a na robotu…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
K přípravě oříškového másla je potřeba výkonný mixer. Doba přípravy závisí právě na mixeru, dle návodů na internetu se liší od 2 do 25 minut. Oříšky/semínka (obvykle…
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, zlehka omastíme olejem a vysypeme kokosovou moučkou. Vložíme vrstvu na nudliček nastrouhaných jablek, můžeme posypat skořicí. …
Vajíčka s pudinkem ušleháme, pak přidáme tvaroh a necelou lžičku aromatu a zamícháme. Lívánace pečeme na rozpálené teflonové pánvi ( pokud se to připaluje, tak trochu…
Do prosáté mouky s práškem do pečiva a solí dáme tvaroh, žloutky, sorbit a pomocí tekutin vytvoříme těsto. Vmícháme podle chuti kůru, rozinky a posekané mandle. Ihned…
Tvaroh si vyšleháme se sladidlem a už zlehka zamícháme ušlehanou šlehačku z Ramy, nebo jinou. Dle vlastní chuti můžeme přidat pár kapek nějakého cukrářského aroma.…
Ananas rozmixovat na kaši, přidat pudink, šlehačku, mléko, promixovat a dodat do váhy bílý jogurt. Dochutit citronkou a sladidlem a ještě promixovat. Nechat vychladit,…
Smíchejte, nalijte do vysoké sklenice, ozdobte kousky banánu a podávejte. Potěší ty z vás, které už na čokoládový abake zapomněly. Nejlépe uděláte, když ho nějakou dobu…
Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané…
Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min.…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Spálené hrnce nevyhazujte. Stačí sůl, citron nebo tableta do myčky a budou jako nové!
Zelenina schovaná do křupavého těstíčka: Tempura vyžaduje ledové těsto a rychlé smažení, pak je výsledek fantastický
Jak správně ochutit mazanec? Patří do něj hlavně rozinky a mandle nebo citronová kúra, voňavého koření stačí jen špetka