Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí řízky osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek, osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí řízky osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek, osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme…
Dame si varit gnocchi podla navodu.Na troche oleja dame osmazit na drobno nakrajanu cibulu a pridame na kocky na krajanu sunku alebo anglicku slaninku.Oprazime a pridame…
Směs pod kuře: Brambory nakrájíme na tenké hranolky (lépe a dříve změknou), mrkev a cibuli na nudličky, či jemné plátky. Jablko na kostky, česnek na plátečky, přidáme…
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka jen v čiré vodě, sůl přidáme až ke konci vaření. Pak je namočíme do studené a sloupneme(jde to dobře), nakrájíme na plátky. Na…
Listové těsto rozválíme na vále posypaném moukou na velikost plechu. Cibule najemno pokrájíme, zpěníme na oleji, přidáme kysané zelí, oloupané nakrájené jablko bez…
Do 2 l vroucí vody dáme veškerou zeleninu – vcelku, osoíme a opepříme. Velmi pomalým varem vaříme asi 1 hod. Do hrnečku si oddělíme asi čtvrt litru vývaru a necháme…
Všechny suroviny vymícháme dohladka. Necháme chvíli odležet. Hodí se na všechny druhy listových salátů a okurek. Je velice chutná.
Maso opláchneme, osušíme, lehce osolíme a pro lepší držení tvaru ho utáhneme nití.V papiňáku na rozehřátém oleji s máslem restujeme nadrobno nakrájené cibule, až…
Mísu vymazat třeba sádlem. Do zapékací mísy dát brambory nakrájené na kolečka. Na brambory nasypat 3 barvy paprik (kapie,žlutá,zelená). Na to uložíme kolečka cibule,…
Plátky vepřového masa naklepeme, posypeme nahrubo rozdrceným pepřem s novým kořením a přitlačíme k masu. Plátky prudce opečeme z obou stran na oleji asi 1 minutu a pak…
Kuře omyjeme, naporcujeme a osolíme. Pekáč hodně vymastíme máslem. Pak si připravíme směs na obalování kuřete, a to tak, že smícháme mouku, vegetu, pepř, papriku,…
Nejprve nakrájíme na malé kostičky maso (já měla vepřovou kotletu). Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, na kterou vložíme nakrájené maso. Opečeme doměkka.Přidáme…
Žlázy opláchneme, osušíme a z každého kusu si ukrojíme 4 plátky do tvaru motýlka tak, že vždy zakrojíme cca 1 cm široký plátek, nedořízneme až do konce a další stejně…
Zemiaky uvaríme v šupke, prelisujeme a zmiešame s ohriatym mliekom. Necháme vychladnúť. Zapracujeme 3 lyžice smotany, vajcia, okoreníme, osolíme a necháme pol hodiny…
Maso dvakrát umeleme. Přidáme veku namočenou v mléce, 1 žloutek, smetanu, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme a…
Frikadelky si připravíme z mletého masa, vejce, nadrobno nakrájené cibulky, v mléce namočené a vymačkané housky, česneku, koření a soli. Ze směsi vytvoříme menší…
Kačacie prsia z jednej kačice po povrchu narežeme tak aby sme po uvarení dostali porcie. Prsia si nasolíme a necháme odlažať v chlade cca 2hod. Do kastróla si dáme…
Z prísad vymiesime cesto a dáme ho do okrúhlej formy, pričom vydvihneme okraje. Zmiešame všetky prísady na náplň. Na cesto navrstvíme náplň a dáme piecť do rúry na…
1) V hrnci necháme rozpustit máslo na středním plameni. Přidáme pórek a majoránku a asi 4 minuty mícháme. Poté přidáme žampiony a mícháme do zhnědnutí žampionů (asi 6…
Na kostky nakrájená kuřecí prsa osmahneme do zlatova na pánvi, vyjmeme a uchováme v teple. Na stejnou pánev přidáme kousek másla, na něm osmahneme cibulku, přidáme houby…
Králičí maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl, lehce opepříme a prudce ze všech stran opečeme v pánvi s rozehřátým máslem a olejem. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a…
Brambory uvaříme dopředu a vychladlé nakrájíme na 1 cm silné plátky. Na vymaštěný plech navrstvíme okapané zelí, poklademe osolenými a okořeněnými filety ryb, dále…
Na másle si zpěníme najemno nakrájenou šalotku se slaninou, česnek, přidáme žampiony a asi 5 min restujeme.Poté vmícháme ricottu, smetanu, osolíme, opepříme a necháme…
Pstruha si vložíme do misky osolíme, opepříme z obou dvou stran ale jen tak lehce, abychom nepřehlušili chuť ryby, pokapeme olivovým olejem a necháme odstát. Mezitím si…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami