Švýcarský minutkový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenGuláš bez česneku? Věc nevídaná, kdo nevěří ať ho zkusí. Rychlý vydatný guláš , kde na druhu masa nebo uzeniny zas tak nezáleží, chutnat bude báječně i ohřívaný, nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Guláš bez česneku? Věc nevídaná, kdo nevěří ať ho zkusí. Rychlý vydatný guláš , kde na druhu masa nebo uzeniny zas tak nezáleží, chutnat bude báječně i ohřívaný, nebo…
Tato zelná polévka je zajímavá díky pikantně nasládlé chuti. Použijeme čerstvé zelí, a proto polévka není vůbec kyselá. Chuť jí dodá kromě zelí i klobása a hřiby. Na…
Receptů na klasickou houbovou kulajdu je spoustu, ale tu od své maminky má každý většinou nejradši. V této polévce krásně vyniká výrazná chuť hub a kopru, polévka voní…
Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě do měkka. Do fazolí přidáme drobně nakrájenou, na sádle osmaženou cibuli, sůl a pepř, smetanu a promícháme. Necháme pžejít…
V kastrole si rozehřejeme olej. Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa. Trochu…
Nenáročný recept na zapečené těstoviny, kam můžete zakomponovat vaši oblíbenou sekanou. Jsou zároveň plné zeleniny, výživných vajíček a zjemněny sladkou smetanou.…
Hlívy očistíme, nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme šalotku a necháme jí zesklovatět. Přidáme houby a všechno…
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky svineme a zpevníme nití…
Upečieme dva pláty: Dvakrát 4ks vajcia, vyšlaháme z cukrom a pridáme múku a prášok do pečiva a dáme na plech vystlaný papierom a dáme piecť. Tu nemusíme rozdeľovať…
Očištěné maso, zbavené blány, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Do hluboké pánve dáme máslo s olejem a zpěníme drobně nasekanou cibuli. Přidáme maso, mícháme a…
Kuře, nebo králičí maso si naporcujeme na porce, prošpikujeme slaninou a osolíme. Opečeme ze všech stran na oleji a odložíme bokem. Na oleji, kde jsme maso opékali si…
Stehna z kohouta zbavené kůže vložíme do tlakového hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme zeleninu společně s kořením a tlakujeme 40 minut. Po uvedené době je maso…
Vepřovou panenku nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme z obou stran a dáme do předehřáté trouby na 100st., kde je udržujeme…
Brambory a česnek nastrouháme najemno, šalotku nakrájíme nadrobno. Chleba pokropíme mlékem a necháme nasát. Smícháme s masem a zbývajícími surovinami. Pokud bude směs…
Frikadelky si připravíme z mletého masa, vejce, nadrobno nakrájené cibulky, v mléce namočené a vymačkané housky, česneku, koření a soli. Ze směsi vytvoříme menší…
Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškátového oříšku, 1 malé vejce, lžíci…
Rané odrůdy kedluben a jejich šťavnatá jemná dužina si přímo říká o takové využití, aby kedlubnová chuť zůstala v hlavní roli. Připravte si tuhle jednoduchou pomazánku,…
Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.Podlijeme vodou a necháme…
Kel/kapustu nakrájame na tenké prúžky, zemiaky a cibuľu na kocky, klobásu na kolieska, huby namočíme na 30 minút do teplej vody. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu,…
Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou…
Houby očistíme, z části pěkných hlaviček a nožiček vyřízneme nebo vykrojíme pěkné tvary a odložíme stranou cca třetina množství hub). Zbytek nakrájíme na jemné kousky.…
Karfiol nasekáme na menšie kúsky. Do vymastenej zapekacej misky dáme polovicu karfiolu, posypeme tvarohom a zakryjeme druhou polovicou karfiolu. V smotane rozmiešame…
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Retro okénko: Sýrové rolády bývaly kdysi hitem všech oslav. Ale oblíbené jsou stále a takhle snadno se připravují
Retro vaření s Kristinou: Připijte si s námi na Světový den koktejlů. Tenhle z whisky a pomeranče je skvělý
MasterChef Česko v číslech: 3200 porcí polévky, 748 kostek másla, půl tuny cibule a další suroviny. Kolik čeho se loni spotřebovalo?