Vepřové na houbách a zeleném kari
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky velikosti soust, dáme do misky, promícháme se Solamylem a světlou sójovou omáčkou. Rýži několikrát dobře propereme a scedíme. Dáme do…
Asijské potraviny si u nás získávají stále větší oblibu. Většina přísad se již dá nakoupit ve specializovaných obchodech, některé i v supermarketech a tak si asijská…
Asijské potraviny si u nás získávají stále větší oblibu. Většina přísad se již dá nakoupit ve specializovaných obchodech, některé i v supermarketech a tak si asijská…
Otřete vepřovou panenku papírovou utěrkou, naložte do světlé sojové omáčky, přidejte mletý pepř a nechejte působit 1 hodinu.Připravte si omáčku z tmavé sojové omáčky,…
Zeleninová směs má v naší kuchyni velmi široké možnosti uplatnění. Můžeme jí podávat s přílohou jako hlavní jídlo nebo jí použít jako základ pod maso. Zcela jistě jí…
Očištěné a na kousky nakrájené maso dáme do misky, přidáme lžíci světlé omáčky, škrob a dobře promícháme. Necháme stranou a zatím namočíme houby do teplé vody.Nasekáme…
Kdo nechce využít pestré nabídky hotových omáček, může si doma připravit tuto dobrotu sám. Stačí jen mít odhodlání a příslušné suroviny. Pokud se tak rozhodnete, podle…
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny…
Do rendlíku dejte olej, kari pastu a nechte rozvonět. Kari pastu lze vynechat, použijte pak dvojnásobné množství čili. Přidejte cukr, arašídy, naklepané stéblo citrónové…
Nudle uvaříme podle pokynů na obalu, 1 balení vystačí na 2 menší nebo 1 velkou porci. Scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme stranou, nebo je uvaříme (3 minuty), až…
Shitake rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti, hlívu zbavenou tuhých částí natrhejte na kousky, u hub shimeji pouze odkrojte konce tření.Česnek oloupejte a…
Okurku, je-li nutné, oloupeme a odstraníme semínka. Mrkev a ředkev očistíme.Zeleninu nakrájíme na nudličky. Poměr surovin by měl být asi 1/3 z každé.Pažitku nasekáme a…
Salátové listy opláchneme, odstředíme nebo necháme okapat. Listy zvolíme jaké máme rádi, dala jsem listy ledového salátu, římského salátu, čekanky a rukoly.Kuřecí řízek…
Cibule oloupeme a nakrájíme na větší kusy, třeba osminky. Osolíme, posypeme kořením a přidáme pár kapek oleje. Necháme cca 30 minut odležet.Poté rozpálíme olej, cibuli…
Maso odblaníme a otřeme vlhkou utěrkou. Nakrájíme přes vlákno na tenké proužky. Smícháme všechny ingredience na marinádu a maso v ní necháme marinovat aspoň 2 hodiny v…
Česnek utřeme a spolu s ostatními surovinami na marinádu dobře promícháme. Kuře naporcujeme na menší kousky, potřeme marinádou a na několik hodin uložíme do lednice…
Očištěné kuřecí prsní maso nakrájíme na dlouhé proužky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme ingredience na marinádu, dobře zapracujeme do masa, uzavřeme misku a dáme do…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a promícháme s marinádou připravenou z trošky oleje, citronové šťávy, sójové omáčky a Solamylu. V uzavřené dóze necháme přes noc…
Dokřupava vypečený bůček si zaslouží zajímavé dochucení. K tomu nám pomůžou nejen ústřicová a sójová omáčka, ale také česnek se zázvorem a badyán. Opravdu netradiční…
Brambory a cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka (asi 0,5-1cm). Maso nakrájíme na plátky o přibližně stejné velikosti jako brambory a cuketu. Ve větší míse smícháme…
Rýži opláchneme a usmahneme na másle. Po té přilijeme většinu vody v poměru se sójovou omáčkou podle chuti tak, aby to dalo zhruba 500 ml. Rýži dále NESOLÍME. Přivedeme…
Kuřecí křídla marinujeme v obou omáčkách minimálně 30 minut.Promícháme s kukuřičným škrobem a zprudka opečeme do zlatova.Zprudka osmažíme zázvor a česnek, přidáme kuřecí…
Vykostěného králíka nakrájejte na velikost sousta. Ve woku rozpalte olej a maso osmahněte, zalijte polovinou vína a sójové omáčky. Duste do měkka, trvá to asi 10 minut…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Houby naložené v sádle nebo v soli: Dva tradiční způsoby, jak si uchovat poklady z lesa na zimu
Octová limonáda shrub má i své podzimní varianty: Dokonalá je dýňová se zázvorem a skořicí
Jak využít citrusy v kuchyni? Svíčkové nebo koprovce dodají šmrnc, ryby jsou díky nim stravitelnější a pár kapek snese i vývar