Křehký delikates
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto nejprve spojíme nožem nebo kovovou stěrkou, pak rychle a krátce rukama (nesmí se "spařit"). Na 1 hodinu do chladna. Těsto jen přeložíme k sobě na náplň (může…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto nejprve spojíme nožem nebo kovovou stěrkou, pak rychle a krátce rukama (nesmí se "spařit"). Na 1 hodinu do chladna. Těsto jen přeložíme k sobě na náplň (může…
Lískové oříšky jemně nastrouháme, umeleme nebo nasekáme elektrickým sekáčkem potravin. Smícháme prosátou mouku, oříšky a cukr. Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a…
Zeleninu pomeleme, cibuli pokrájíme a na tuku podusíme asi 5 minut. Přidáme sůl, odstavíme a trochu zchladlé natlačíme do sklenic a uzavřeme. Hodí se do polévek, pod…
Z těsta tvarujeme kolečka.Na upečený a marmeládou promazaný kousek stříkáme nugátovou hmotu.Vejce třeme s cukrem a kakaem.Postupně pak zašleháme horký 100% tuk, ztuhlý…
Sušenky rozdrtíme, přidáme cukr, kakao, tuk a rumu tolik, aby vznikla vláčná hmota, kterou rozválíme na alobal na výšku 1/2 centimetru do čtverce. Potřeme krémem,…
Sušenky rozdrtíme, přidáme cukr, kakao, tuk a rumu tolik, aby vznikla vláčná hmota, kterou rozválíme na alobal na výšku 1/2 centimetru do čtverce. Potřeme krémem,…
K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do…
Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou…
Utřeme cukr, tuk a žloutky do pěny, přidáme rum a mouku smíchanou s kokosem, kakaem, jemně nastrouhanou čokoládou, práškem do pečiva a sníh. Bílky vždy šlehám se…
Utřeme cukr, tuk a žloutky do pěny, přidáme rum a mouku smíchanou s kokosem, kakaem, jemně nastrouhanou čokoládou, práškem do pečiva a sníh. Bílky vždy šlehám se…
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promísím. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně promíchám (nejlépe ručním mixérem). Do tukem vymazané a moukou…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny.…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. …
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme stromečky (lístečky), které klademe na plech vyložený pečicím…
Z piškotů, cukru, roztopeného 100% tuku, vajec, kakaa, rozinek a rumu vypracujeme těsto, které rovnoměrně vtlačíme do většího plechu. Můžeme si pomoct válečkem aby bylo…
Není nikoho, kdo by neznal vosí hnízda, rozhodně se řadí mezi jedno z nejoblíbenějších druhů cukroví tradičních českých Vánoc. V našem receptu jsou plněna vaječným…
Nevíte, jaký nový druh cukroví připravit na vánoční tabuli? Výborná kolečka, provoněná citrónem, slepená punčovou hmotou s ořechy a pikantní marmeládou, v čokoládové…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Na Vánoce se mnohé hospodyňky předhání v počtu napečeného cukroví. Tyto kopky pak snadno připravíte ze zbytků po lineckém, z kandovaného ovoce, různých odřezků řezů, no…
Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme piškoty, salko a ostatní suroviny. Zamícháme a vytvoříme tuhou hmotu.Dáme do ledničky. Tak po dvou hodinách už můžeme tvarovat…
Těsto: V míse nad parou šleháme do rozpuštění med, sádlo, mléko, cukr, vejce a sodu. Potom přidáme mouku a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 větší a 1…
Všechny přísady dáme do neretové misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Aby se nám to opravdu povedlo, část 100% tuku roztopíme, necháme částečně vychladit a následně přilijeme do těsta, které…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Aby se nám to opravdu povedlo, část 100% tuku roztopíme, necháme částečně vychladit a následně přilijeme do těsta, které…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak využít šípky? Jednoduchá marmeláda je připravená za chvilku a na zimu nám dodá vitaminy
Retro okénko: Antiperle stály 1,80 Kčs, původně se prodávaly v plechových krabičkách a skvěle osvěžovaly dech
Krokodýlí maso, koprová omáčka i čokoláda: Neuvěříte, jaké šílenosti dávají lidé na pizzu!