Irský guláš sv.Patrika
Recept ještě nebyl hodnocenCibule rozkrojíme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme je restovat na olej, maso nakrájíme jako na guláš a přidáme k cibuli, necháme ho prudce opéct, pak přidáme tak půlku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibule rozkrojíme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme je restovat na olej, maso nakrájíme jako na guláš a přidáme k cibuli, necháme ho prudce opéct, pak přidáme tak půlku…
Porce lososa z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.Očištěnou cuketu nakrájíme na plátky, pórek taktéž nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, stejně tak…
Polévka: Dýni nakrájíme na plátky, poklademe na pomaštěný pečící papír, posypeme solí a grilovacím kořením. Pečeme dorůžova asi 15 minut na 220°C. Na oleji v hrnci…
Do hmoždíře (případně do mixéru) vložíme chilli papričky (i se semínky), nasekaný česnek, tymián, nové koření, hřebíček, pepř, muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor a…
Brambory a mrkev den předem uvaříme ve slupce do poloměkka. Druhý den zeleninu zbavíme slupky a pokrájíme ji na kousky. Vložíme do zapékací mísy. Přidáme také přepůlené…
Listy kysaného zelí rozbalíme a propláchneme vlažnou vodou. Pokud jsou hodně slané, opakujeme. Zelí scedíme a poté listy rozdělíme na stejné kousky, zhruba 12 × 12 cm.Na…
Chleba nakrájíme na krajíčky a ty na menší kostky. Dáme do větší mísy a zalijeme chladným vývarem.Růžičky brokolice vložíme do osolené vroucí vody a 3 minuty povaříme.…
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky velikosti sousta.Uzené maso omyjeme a také nakrájíme na kousky.V míse promícháme dýni s masem, okořeníme sušeným…
V pánvičce rozehřejte lžíci oleje a lžíci rostlinného másla. Přidejte na plátky nakrájené houby a asi 3 minuty opékejte. Sejměte z ohně ještě předtím, než houby pustí…
Do misky dáme vejce, Solamyl, mouku, hořčici, worcester, sójovou omáčku a koření. Všechno promícháme.Maso nakrájíme na menší kousky, naklepeme a dáme do marinády. V…
Původem je sice sicilský, ale známý je pod anglickým názvem. Recept na rychlou úpravu kuřecího masa v husté smetanové omáčce s parmezánem a sušenými rajčaty si najde…
Okurku a jedno rajče nakrájíme na plátky, druhé rajče podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na půlkolečka. Cibuli rovněž podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemná…
Připravuji v papiňáku:Kachní stehna opečeme z obou stran na oleji.Přidáme cibulku nakrájenou nadrobno, restujeme do světle zlatova. Zalijeme vínem a vývarem.Přidáme…
Kuře vykostíme, sundáme kůži. Necháme stehna a prsa, ty nakrájíme na 8 kusů. V pekáčku na sporáku osmahneme nakrájenou na jemno cibulku, pórek, pepř, česnek.Přidáme kari…
Na těstoviny si smícháme vejce, mouku a špenát. Vypracujeme těsto.Těsto rozdělíme na 2ks. Každý vyválíme na pomoučeném vále na tenkou placu, tu nakrájíme na pásky. Pásky…
Lososa zbavíme šupin, okořeníme ho tymiánem, solí a pepřem. Kukuřici pokrájíme na kolečka a také ji osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, lososa i kukuřici na…
Kuřecí prsa rozkrojíme a z každého uděláme dva tenčí plátky a jemně osolíme. V hlubší misce smícháme koření a olej a necháme prsa alespoň na dvě hodiny uležet. Pak už…
Smícháme papriku, chilli, pepř, sůl, česnek a tymián. File posypeme z každé strany směsí koření.Opečeme na oleji s máslem z obou stran, z každé tak 4 minuty.Podáváme s…
Na trošce oleje z rajčat orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.Přidáme na proužky pokrájená rajčata, protlak,…
Vše dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.Podávejte s opečenou bagetou, tyčinkami, tortillami či na špalíčky nakrájenou zeleninou.
Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne…
Rýži a čočku uvaříme do měkka tak, jak jsme zvyklí. Zvlášť osmahneme na tuku hodně cibule, kterou smícháme dohromady s čočkou a rýží. V jiné míse rozmícháme smetanu nebo…
Kuřecí stehýnka opláchneme, osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, dáme do pekáčku spolu s pokrájenou cuketou a paprikou na nudličky, cibulí nahrubo a rajčaty na osminky.…
Koření utlučeme v hmoždíři na drobnou směs, promícháme s octem do husté kašičky a vmasírujeme do plátků masa.Maso naskládáme do misky, zalijeme portským vínem tak, aby…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Holka u plotny radí: Jak na křehké vanilkové rohlíčky s jemným krémem? Stačí jen listové těsto a obyčejný pudink
Příprava na jaro: Patero opravdu funkčních rad, jak nastartovat zamrzlý organismus
Uvařili jsme knedlík podle receptu Martina Peciny, vítěze MasterChef Česko: Díky jedné ingredienci je jídlo úplně geniální