Moje čínská směs
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké!Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké!Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm…
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky nebo na kostky.Cibuli nakrájíme nadrobno.V hluboké pánvi (wok) rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli.Přidáme maso a…
Jídla s vůní a chutí asijských přísad jsou velmi oblíbená nejen pro svoji rychlou přípravu. Vyladěná chuť, šťavnaté maso a křehká nerozvařená zelenina lákají k talíři…
Pokud jste milovníci výrazných asijských chutí a zároveň hledáte rychlé a chutné jídlo, jste tu správně. Připravte si tyto skleněné nudle s osmaženou zeleninou a…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Maso osolime, opeprime a nalozime pres noc ve smesi vajec a solamylu. Pri priprave se snazime co nejvice smesi zanechat na mase a na oleji smazime dozlatova. Ja smazim…
Dáme vařit rýži, než se uvaří bude vše ostatní hotovo. Trvá to přibližně 12 minut.Kuřecí řízky nakrájíme na pásky, nudličky se vám asi nepovedou, jako mně, ale nemusíme…
Pro více porcí použijeme kuře celé, nasekané na malé kousky. ale na 2-3 porce stačí paličky, křídla nebo části stehen. Maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a dáme…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a namarinujeme ve lžíci sójové omáčky, lžíci shiaxing vína, bílém pepři a lžičce jedlé sody.Zeleninu a houby nakrájíme na proužky.…
Maso si nakrájíme na dlouhé nudličky a naložíme do marinády aspoň na 24 hodin. Na rozpálené pánvi maso zprudka orestujeme.Podlejeme vodou a 10 minut restujeme,přidáme…
Maso nakrájíme na kousky a naložíme minimálně na 2 hodiny do marinády.Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran,…
Asijské potraviny si u nás získávají stále větší oblibu. Většina přísad se již dá nakoupit ve specializovaných obchodech, některé i v supermarketech a tak si asijská…
Uvaříme si sóju podle návodu ve slepičím bujonu.Než se nám sója uvaří, nakrájíme si kuřecí řízky na drobné nudličky, do vedlejší misky si nakrájíme na drobné nudličky…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme kurkumu, solamyl, rybí a ústřicovou omáčku (kdo nemá rád, použije sůl) a necháme odležet asi 15 minut.V…
Nejprve spaříme a oloupeme mandle. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na velikost soust. Bambus, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, česnek a chilli nasekáme najemno…
Nudle uvaříme dle návodu na balíčku. Zelí najemno nakrájíme nebo nastrouháme. Krevety osolíme a opepříme, Česnek s feferonkou nakrájíme na malé kouskyDo rozehřáté pánve…
Dáme vařit rýži jak jsme zvyklí a očistíme všechnu zeleninu. Rybu opláchneme, osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme na menší kousky. Papričku, zázvor a česnek nasekáme…
Nejprve namočíme rýžové nudle do teplé vody asi na 20 minut. Zázvor nastrouháme a česnek rozdrtime.Kuře nakrájíme na menší kousky. Já použila stehna, takže jsem nechala…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Otřete vepřovou panenku papírovou utěrkou, naložte do světlé sojové omáčky, přidejte mletý pepř a nechejte působit 1 hodinu.Připravte si omáčku z tmavé sojové omáčky,…
Špecle uvaříme ve vařící vodě cca 1 minutu se špetkou kurkumy a soli. Přecedíme. Hlívu pokrájíme na proužky, žampiony na plátky, jarní cibulku pokrájíme na kolečka.Na…
Nejprve připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nasekáme, cibulky oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Rajčata nařízneme, spaříme a ochladíme ve studené vodě, potom je…
Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220 C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut.…
Filety osolíme z obou stran mořskou nebo bylinkovou solí a obalíme ve škrobu. Do rozehřáté pánve dáme olej (arašídový) a opečeme filety z obou stran 2 minuty do zlatavé…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční tip pro pejskaře: Psí cukroví, které si můžete dát vy i váš čtyřnohý mazlík
Královské chutě: Princezna Kate miluje syrové ryby, mlsá popcorn a s manželem si rádi zajdou do restaurace na jemné krémové rizoto
Patří kečup po otevření hned do lednice? Hádka na internetu rozdělila uživatele, ale šéfkuchař Miroslav Mahel má jasno