Pečený králík 2
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. Opečeme ho na másle, podlijeme vínem a pečeme v remosce. Podle potřeby podléváme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králíka rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. Opečeme ho na másle, podlijeme vínem a pečeme v remosce. Podle potřeby podléváme…
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky a smícháme se solí, špetkou sladké papriky, špetkou kari, worcesterem, sójovou omáčkou, pepřem, vejcem a bílým vínem a zamícháme. Na…
V období sklizně cuket již nevíme co s nimi. Můžeme z nich připravit třeba jednoduchou omáčku, kterou podáváme společně s těstovinami. Její příprava není vůbec složitá a…
Kuřecí prsa rozřízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme a dáme na ně plátek šunky a sýra.Plátky masa přeložíme, sklepneme paličkou a upevníme kuchyňskými jehlami nebo…
Ochutnejte tyto šťavnaté špalíčky vepřové panenky v křupavém kabátku z anglické slaniny podávané s výpekem dochuceným vínem a bylinkami. Jako příloha se skvěle hodí…
Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a…
V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a důkladně opečeme v pánvi na másle s olejem dozlatova. Zatímco hovězí maso může zůstat uprostřed růžové, kuřecí…
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Kdo jednou propadnul chuti krevet, neodolá. Jednoduchý, vpravdě mžikový recept na krevety neubere chuti jejich masa. Přitom zavoní česnekem i štípne po chilli. Limetka…
Francouzskou specialitu připravíme snadno v pomalém hrnci. Tuto oblíbenou masovou pomazánku připravíme z krkovičky, sádla a dobrého bílého vína. Důležitá je dlouhá doba…
Na pánvi osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek, játýrka, koření, orestujeme podlíjeme vínem a smetanou, krátce povaříme a ještě horké…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji.Přidáme rajčatový protlak a rýži. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit.Poté postupně přiléváme vývar a…
Játra omyjeme, osušíme a stáhneme vrchní blánu. Nakrájíme 2 cm široké plátky, odstraníme z nich světlé, tuhé žilky a játra na okrajích nařízneme.Cibuli nakrájíme…
Maso naklepu, osolím, opepřím, obalím v mouce a popráším červenou paprikou. Opeču na oleji. Poté maso vyjmu, ve výpeku osmažím cibuli, přidám nakrájený celer, orestuju…
Celer očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové plátky. V hrnci s vývarem, vínem a citrónem povaříme zhruba 8 minut. Scedíme jej a necháme odkapat. Do každého plátku…
2 vepřové jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme.Vložíme zpět do horkého vývaru, přidáme nálev a vaříme, dokud…
Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
NESOLIT! V širším, těžkém kastrole na másle a morku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme suchou (nepranou) rýži a necháme ji zesklovatět (3-5 minut) …
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a hřiby na něm podusíme, cca 10 min. Poté přilijeme smetanu a dalším 5 min. povaříme. Maso…
Kuřecí maso očistíme, mírně osolíme a okořeníme z obou stran. Rozkrájíme každý plátek na 3 kousky, pokapeme olejem a dáme do uzavíratelné misky. Maso v uzavřené misce…
Z plátu kuřecích prsou můžeme snadno připravit šťavnatou roládu. Dovnitř zabalíme vaječnou směs se slaninou a cibulkou, kterou osvěžíme hrášek a doplníme nastrouhaným…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Chybí vám hospody? Uvařte si pivo doma! Tipy a rady pro začínající sládky
Flake pastry: Jednoduché listové těsto je hotové za patnáct minut, zvládne ho i začátečník, důležité je správně použít máslo
Vévodkyně Meghan jí mandle pro krásnou pleť a v létě si vaří tuhle cuketovou omáčku k těstovinám