Kuřecí srdíčka ala roštěná
Recept ještě nebyl hodnocenLetíš z práce, hlava plná starostí a ty nevíš co k večeři? Odpočiň si. Zajdi do toho kšeftu, kam chodíš pokaždé a kup buřty a chleba. To bude večeře. Když už tam jsi,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Letíš z práce, hlava plná starostí a ty nevíš co k večeři? Odpočiň si. Zajdi do toho kšeftu, kam chodíš pokaždé a kup buřty a chleba. To bude večeře. Když už tam jsi,…
Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý…
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Troubu zapneme na 170° C spodek/vršek.V…
Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…
Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Bábovky mají v české kuchyni svoje stabilní místo. Známe třené, mramorové, tvarohové, ale tahle je opravdu netradiční. Kombinace skořice, pomeranče, zakysané smetany a…
Nakrájenou cibuli s česnekem na plátky orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, prudce ho osmažíme, přidáme mletou papriku, rajče, feferonku a papriky nakrájené na…
Těsto: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Čokoládu nasekáme na kousky. V míse promícháme prosátou mouku, prosáté kakao a kypřící prášek. Přidáme cukr, vanilkový…
Těsto: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Čokoládu nasekáme na kousky. V míse promícháme prosátou mouku, prosáté kakao a kypřící prášek. Přidáme cukr, vanilkový…
Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár…
Mäso pokrájame na pásiky a spolu s nasekanou cibuľou orestujeme prudko na oleji. Pridáme kečup, soľ, korenie, podusíme kym mäso nie je mäkké, potom primiešame fazuľku a…
Kůži na mase nakrojíme na mřížku,oslolíme opepříme a potřeme grilovacím kořením ze všech stran.Ve 125 gramech medu rozmícháme 2,5dcl vína a přidáme bobkové listy,pepř…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…
Játra opláchneme a očistíme.Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme.Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce…
Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli necháme dojít do hněda jako na…
Já jsem si postup malinko upravila, protože jsem připravovala maso vcelku a Roman Vaněk měl maso na kostky a dusil ho přímo v omáčce podobně jako guláš. Na másle se…
Cukr a vodu svaříme do úplného rozpuštění cukru.Víno nalijeme do většího džbánu.Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína.Broskve oloupeme,…
Vše, až na cukr, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct při 220°C asi 1 hodinu. Pak oheň zmírníme, stehna otočíme, přidáme cukr, je-li třeba.Pečeme…
Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer…
Kýtu prošpikujeme polovinou slaniny, posypeme kořením na zvěřinu, polijeme rozehřáým máslem a necháme přes noc v ledničce. Druhý den na zbytku slaniny a másla orestujeme…
Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme a naskládáme na pekáč. Dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou.Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a…
Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme a naskládáme na pekáč. Dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou.Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a…
Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu), doporučuji…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Křehké, lehké a krásně barevné: Návod na pravé makronky podle profi cukrářky
Salát Niçoise se neobejde bez čerstvých rajčat a ančoviček, které někdy nahrazuje tuňák. Chuť doladí lehce nakyslá zálivka
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek