Křehký jablečný závin
Recept ještě nebyl hodnocenJablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové…
Přestože většinou snídáte ovesné vločky a obilné kaše, jednou za čas není na škodu dopřát si pořádnou dobrotu. Nejlépe se svěží tvarohovou náplní, zalitou želé. K tomu…
Miluji koláče s pudinkem! Těsto je krásně nadýchané, lehké, a pudink tomu dodává jemné pohlazení. Nejlepší je hezky k snídani ke kafíčku nebo k teplému čaji. Rychlý a…
Utopenci jsou asi nejoblíbenější chuťovkou k pivu a neodmyslitelně patří na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj.…
Z různých bylin a ovoce si jednoduše můžeme doma vyrobit skvělé sirupy, které jsou dobré nejen na chuť, na limonádu, ale také prospěšné pro naše zdraví a dokáží podpořit…
Pokud se hladové krky ve vašem domově dožadují rychlé večeře, zkuste připravit vepřové kotlety zajímavě okořeněné ústřicovou a sladkou chilli omáčkou. Podávat je můžete…
Ozdobou každé oslavy je rozhodně dort. Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, který se vám vždy povede. Díky oleji bude i dostatečně vláčný. Recept může působit složitě,…
Halušky jsou slovenský národní chutný a velice jednoduchý pokrm. Tento recept nabízí jednoduchou přípravu těsta a jako doplněk křupavou slaninu se zlatavou cibulkou.…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
Hovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale nemusíme).Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Kremrole jsou jedním z nejoblíbenějších českých zákusků. Ať už je připravujete z kupovaného listového těsta nebo si děláte třeba domácí šlehačkové, vždy je potřeba je…
Ať už se chystáte na knedlíky či lívance, jistě vám přijde vhod ovocná omáčka, kterou hojně používaly naše babičky. Řeč je o tradičním žahouru, nejčastěji připraveném z…
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se…
V míse promíchejte olivový olej, sůl, bazalku, nakrájená sušená rajčata a (zatím neuvařený) kuskus. Zalijte hrnkem vařící vody, mísu potáhněte kuchyňskou fólií a nechte…
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Pokud nejste milovníci drštěk, možná vás odradí název, ale věřte, že tato polévka je skutečně bez masa. To jsme nahradili zdravou hlívou ústřičnou, a tak si mohou…
Co byste řekli na nadýchané tyčinky plné kvalitních uzenin, čerstvého sýru a lehkého pizza koření? Zní to skvěle? Ano, ať se chystáte na oslavu nebo čekáte návštěvu,…
Tento recept na klasický piškot můžete použít v mnoha obměnách. Pokud upečete na plechu, stačí potřít šlehačkou, nebo pudinkem a ozvláštnit ovocem. Pokud upečete v…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Francouzské slané koláče zvané "Quiche" se skvěle hodí jako rychlý oběd, večeře, nebo pohoštění na oslavu a rodinné setkání. Tenké křehké těsto plné smetanového sýru a…
Indické placky naan jsou výbornou přílohou k indickým výrazným jídlům a omáčkám. Vykynuté těsto rozválejte a pečte v troubě krátce při vyšší teplotě. Recept je hrnkový,…
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Pečivo z těsta s droždím, které kyne jen v troubě při pečení - právě proto jsou tyto housky tak rychle hotové. Není nutné čekat na vykynutí těsta, hned můžeme tvarovat a…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Přidáno 11. 6. 2024 17:28
Jak skladovat mošt, aby vydržel rok i déle? Pomůže nejen mrazák či lednička. Musíte však dbát několika rad, říká odborník
Přivítejte jaro s velikonoční výzdobou od Villeroy & Boch
Gougères aneb sýrové jednohubky z odpalovaného těsta. Pečou se jako věnečky a chutnají famózně