Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí Kysané - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kynuté knedlíky s uzeným masem

Kynuté knedlíky s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí…

recepty73

70 min

Zelný "vlašák" Videorecept

Zelný "vlašák"

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte…

mika59

10 min

Pirohy plněné zelím a uzeným masem

Pirohy plněné zelím a uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na vál nebo do větší mísy nasypeme mouku, uděláme uprostřed důlek, vlijeme do něj horké mléko (množství podle potřeby, přibližně je to kolem 250 ml) a přisypeme lžičku…

Moanka

68 min

Zelňáky bez mouky (low carb)

Zelňáky bez mouky (low carb)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kysané zelí je zárukou vitamínů. V tomto receptu je smícháno s mozzarellou a vajíčky. A kdo si drží linii, uvítá jistě zahuštění směsi pomocí lahůdkového droždí, které…

Lidunka

15 min

Dobroty z listového těsta

Dobroty z listového těsta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit na sladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…

Tkanicka

45 min

Bílá zelná polévka s klobásou

Bílá zelná polévka s klobásou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Snad každá rodina si hýčká svůj jedinečný recept na polévku z kysaného zelí. Ať již "červená", nebo "bílá". S bramborami nebo bez. S uzeným masem nebo s klobáskou -…

RubyRom

75 min

Podmáslová zelňačka s houbami

Podmáslová zelňačka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…

Lepenice

Lepenice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Brambory uvaříme se solí a kmínem, scedíme a pomačkáme.Do pekáče dáme brambory, zelí, uzené maso nakrájené na kostičky a přidáme rozpuštěné sádlo.Zamícháme a dáme do…

Zelnáčky

Zelnáčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, osmahneme a přidáme zelí, opepříme a pět minut restujeme.Do ohřáte vody rozdrobíme…

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Bôčik bez kože nakrájame na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, okorenímea potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu nakrájame nadrobno a vyškvaríme. Na každý plátok…

Pečené zelníky se slaninou

Pečené zelníky se slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ze zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme) a překrájíme ho. Slaninu pokrájíme na drobné kousky. Smícháme slaninu se zelím, vejcem a všemi přísadami.Umícháme těsto malinko…

Gulášovka s kysaným zelím

Gulášovka s kysaným zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s kmínem dozlatova. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Zasypeme paprikami, moukou a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a…

Vylepšené halušky

Vylepšené halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li…

Kuřecí prsíčka segedín

Kuřecí prsíčka segedín

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Segedínský guláš je u nás velmi známý. Zkuste jeho odlehčenou verzi z kuřecího masa. Kyselejší chuť dodá křupavé zelí a když to nepřeženete s pálivou paprikou, tak bude…

Fakira

27 min

Pikantní uzené na kyselém zelí

Pikantní uzené na kyselém zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…

Bibinka

60 min

Bůček v kysaném zelí

Bůček v kysaném zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

1. Pěkný prorostlý bůček pokrájíme na kostky cca 2x2 cm, osolíme a opepříme 2. V hlubší pánvi nebo kastrolu ho opečeme /vyškvaříme/ tak dlouho, až pustí tuk. 3.…

1 5 6 7 8 9 38

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více