Zmrzlinové sendviče
Recept ještě nebyl hodnocenVždy dvě sušenky spojíme zmrzlinou k sobě, pokud půjde, boky obalíme v müsli a dáme zmrznout do mrazáku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vždy dvě sušenky spojíme zmrzlinou k sobě, pokud půjde, boky obalíme v müsli a dáme zmrznout do mrazáku.
Banán neloupeme, ale jen překrojíme. Řeznou stranu pomažeme medem a posypeme hnědým cukrem. Dáme řeznou plochou na gril a necháme zkaramelizovat. Na talíři zdobíme…
Protože se jedná o zbytkovou záležitost (nebo taky ne, děláme rychlý moučník ze sladkých rohlíků), tak tolik vánočky nebo mazance, kolik zbylo. Nakrájíme na plátky 1 cm…
Do mixéru nalijeme kávu a mléko, přidáme cukr a na kousky nakrájený banán, krátce mixujeme. Rozlijeme do dvou pohárů, dozdobíme zmrzlinou a podáváme.
Jablka omyjeme, osušíme. Pote vykrojíme jádřince. Otvor v jablku pak naplníme džemem s nasekanými oříšky. Dospělým ještě zakápneme rumem. Každé jablko zabalíme zvlášť do…
Připravíme si směs na palačinky a na trošce oleje je osmažíme. Palačinky namažeme jahodovou marmeládou a přehneme. Na talíř narovnáme dva trojúhelníčky, naskládáme…
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na silnější plátky. Poklademe je na těsto, do středu plátku dáme džem a…
Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale…
Cukr nechám zkaramelizovat , přidám máslo a nechám rozpustit. Přiliji smetanu a vařím na mírném ohni, než se vše rozpustí. Banán přeliji vlažným karamelem , přidám…
Vajíčka šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do bělavé pěny.Pak zašleháme olej a pak už na nižší obrátky mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nešleháme…
Vejce rozšleháme s medem. Přisypeme kokos a ještě šleháme. Banán si našikmo rozkrájíme na asi 1/2 cm silné plátky. Obalíme v těstíčku a osmažíme do zlatava. Dáme na…
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny…
Oloupané banány nakrájíme na tenké proužky, vložíme je do zapékací misky a posypeme je troškou cukru.Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem, přidáme špetku…
Dětem uděláte radost, když jim zmrzlinu nasevírujete takhle. Pokud budete panáčka dávat až navrch zmrzlinového poháru, pomozte si tím, že do zmrzliny zabodnete špejli a…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Kokos si zalejeme horkým mlékem a necháme několik minut louhovat. Vzniklé mléko necháme schládnout, přelijeme ho do sklenice, ve které jej budeme podávat a navršíme na…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Nejprve si rozehřejeme čokoládu - to trvá nejdéle. Podle toho, jakou máte velikou chuť, si naberte libovolnou zmrzlinu. Vezmeme si kompot (klidně nezakompotované…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Nejprve si vyndáme zmrzlinu na 5-10 minut. Mezitím si rozmixujeme, případně rozmačkáme ovoce (já měla ananas). Když je zmrzlina tak akorát, tak do ní vlijeme šťávu a…
Do poháru dáme porci zmrzliny, zalijeme studenou kávou a rumem. Nakonec ozdobíme šlehačkou, přidáme trubičku, bonbón a mátu.
Kondenzované mléko svaříme s medem.Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.…
Hrušky oloupeme, vykrájíme vnitřek a namočíme v misce do vína.V hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a hrušky obalíme.Do půlky hrušky dáme kousek másla, přiklopíme…
Šlehačku vyšleháme do tuha a smícháme se zakysankou, vanilkovým a moučkovým cukrem. Dále vmícháme pokrájené jahody a borůvky. Na talíř dáme kulaté piškoty a okolo nich…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Sušenky dokonalé jako květina. Poznejte historii oblíbených Lotusek
Vinař Michal Závada: Letošní burčák je kvalitní, litr pořídíte už od 80 korun a hlava vás z něj bolet nebude, když dodržíte jednu zásadu
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience