Lívanečky jsou dokonale vláčné, nadýchané jako obláček a jejich příprava je velmi snadná
Lívance jsou velmi podobné palačinkám, liší se pouze druhem těsta. Pravé a poctivé lívance se připravují z kynutého těsta, které se nechá chvíli odležet, nakynout a poté se smaží ve tvaru malých lívanečků. Existuje i mnoho alternativ, jak připravit lívance, které se dají hnedka připravit bez nutnosti kynutí. Ukážeme vám pár možných variací na tento sladký moučník.
Oblíbené Japonské lívance
Hitem dnešní doby se stávají Japonské lívanečky, u kterých je velmi důležité správně vyšlehat sníh z bílků, aby byly nadýchané jako obláček. Hlavní rozdíl je i v koncové přípravě, kdy se nesmaží na oleji ale pouze na sucho.
Vláčné lívance díky jogurtu nebo tvarohu
Skvělé lívance můžeme připravit také přidáním např. jogurtu nebo tvarohu do těsta, kdy nám pak vznikne odlehčenější verze lívanečků.
Ovocné lívanečky
A co říkáte na přípravu banánových lívanečků? Tento skvělý recept musíte vyzkoušet.
Přejeme vám dobrou chuť!
Den lívanců a palačinek
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 3 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 7 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 9 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Jak na plněná vajíčka podle Viléma Vrabce? Tyhle kombinace surovin fungují!
Snídaně na turecký způsob: Pošírovaná vejce cilbir na peřince z jogurtu a s jednoduchou chilli omáčkou chutnají fantasticky
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce