Rajče neboli "rajská jablíčka" jsou dokonalá svou vůní, chutí a májí všestranné využití
Rajčata jsou dokonalá, sladká a krásně červená odrůda zeleniny, které se taky česky říká "rajská jablíčka" která vás dostanou svoji neodolatelnou vůní a chutí. Neodmyslitelně patří do Italské kuchyně, kde se hojně používá v podobě základu na těstoviny nebo pizzu, známé jako "pomodoro".
Rajčata mají i mnoho podob a chutí
Rajčata pěstujeme v mnoha odrůdách, které se od sebe liší velikostí, barvou ale i chutí. Od nejznámější červené barvy existuji i v barvě nažloutlé až oranžové, zelené nebo dokonce i růžové a fialové. I tvary rajčat pěstujeme různé, od známého kulatého tvaru se pěstují i ve tvaru srdce, hrušky, třesně, mohou bát oválná i špičatá.
Nejznámější omáčka "sugo pomodoro"
Nejjednodušší a také nejvíce známá omáčka, kterou všichni jistě známe. Na tuhle známou delikatesu nám stačí jen olivový olej, cibulka, mrkev a rajčata. Dochutit můžeme podle vlastní chuti jen solí a pepřem nebo přidat například čerstvou bazalku.
Vyzkoušejte určitě i další tipy a recepty z úžasných rajčat.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 4 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Sifon, cibulák a umakart. Takhle vypadaly kuchyně v 80. letech
Sladké třešně zrají: Jejich praskání způsobuje deštivé počasí, na červy a další hmyz platí postřik, na ptáky zakrytí stromu
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek