Voňavé a lahodné sádlo. Surovina, která znovu získává oblibu
Když se řekne sádlo, mnoha z nás se začnou sbíhat sliny na měkoučký chleba namazaný silnou vrstvou této lahůdky. Vepřové (nebo i drůbeží) sádlo se nepoužívá jen ve studené kuchyni, hodí se také na smažení nebo na pečení. Je velmi kalorické, ale pokrmům dělaným na sádle to pro jejich skvělou chuť odpustíme.
Tipy na pokrmy obsahující sádlo
Konzumovat můžete samotné domácí sádlo a škvarky. Na sádle se dá připravit šťavnaté a křehké maso, třeba kostky na guláš nebo například bramboráky. Sádlo můžete využít i při sladkém pečení, výborné je linecké cukroví nebo kynuté koláčky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 15 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Dietoložka britské královské rodiny, Gabriela Peacock, pokřtila novou knížku a prozradila, jak rychle zhubnout i omládnout
Jak na šťavnaté pastitsio: Fantastické řecké „lasagne“ připravíte rychleji, než italský originál a pochutnáte si stejně!
Kdy sklízet cukety: Jak poznat jejich zralost a proč je nenechat přerůst