Díky správnému skladování potravin budou potraviny stále jako čerstvé
Správné skladování potravin je klíčové pro zachování jejich čerstvosti, bezpečnosti a kvality. Nesprávné skladování může vést k plýtvání potravinami a ztrátě jejich živin, nehledě na to, že vyhazujete peníze. V našem seriálu se dozvíte například, jak skladovat ořechy, jak uložit zeleninu na zimu, nebo jak upravit zeleninu před zamrazením.
Kde se skladují potraviny?
Potraviny lze skladovat různými způsoby, v závislosti na jejich druhu, trvanlivosti a prostředí, ve kterém jsou uchovávány.
-
Chladnička: Chladnička je ideálním místem pro skladování čerstvých produktů, jako jsou mléko, maso, ovoce, zelenina, máslo a různé omáčky.
-
Mraznička: Mraznička slouží k dlouhodobému skladování potravin, jako jsou maso, ryby, zelenina, ovoce a již hotová jídla.
-
Spíž: Suché potraviny, jako jsou těstoviny, rýže, mouka, luštěniny, koření a obiloviny, oleje, konzervy atd. by měly být uloženy v suchém a tmavém prostoru.
-
Sklep: Pro některé druhy zeleniny, jako jsou brambory, cibule a mrkev, je sklepní prostor ideálním místem pro skladování, neboť poskytuje chlad a vlhkost.
Do čeho se umisťují potraviny při skladování?
Při skladování potravin máte několik možností. Buď necháte potraviny v balení, ve kterém jste je zakoupili, nebo použijete vlastní. Hojně se využívají nádoby s uzávěrem (sušenky, obiloviny, cereálie atd.), vacuum balení, znovu uzavíratelné sáčky, voskové či jutové pytlíky apod. To, jaké skladování zvolíte, záleží na tom, o jakou potravinu se jedná a co potřebuje.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tuniská polévka chorba frik voní římským kmínem, rajčaty a česnekem a snadno se připravuje
Harissa – poklad tuniské kuchyně: Pikantní pastu využijete na maso, do zeleninových směsí, do polévek i do salátů
Kyselé houbičky podle Romana Pauluse: Rady a tipy, jak dary lesa správně naložit