Snídaně je základ dne. Máte raději sladkou, nebo slanou variantu?
Snídaně dokáže velmi pozitivně nastartovat náš den, neboť nám doplní potřebnou energii po spánku. Měla by být zdravá a obsahovat veškeré důležité složky, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a vláknina. To, zda bude sladká nebo slaná, pak záleží už jen na preferencích.
Proč snídat?
Přečtěte si několik důvodů, proč byste neměli vynechávat snídani.
-
Poskytuje energii: Snídaně dodává tělu potřebnou energii pro zahájení dne. Po nočním spánku je tělo vyčerpáno a potřebuje doplnit zásoby energie.
-
Podporuje koncentraci a produktivitu: Pravidelná snídaně může zlepšit kognitivní funkce, koncentraci a výkonnost během ranních hodin.
-
Pomáhá udržovat váhu: Snídaně může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a snížit riziko přejídání se během dne, což má pozitivní vliv na kontrolu váhy.
-
Zlepšuje trávicí systém: Správně sestavená snídaně může podpořit trávicí systém a pomoci předcházet zažívacím potížím.
Inspirace a nápady na sladké i slané snídaně
Hledáte inspiraci na sladké i slané snídaně? Tady máme pár tipů.
- Sladké snídaně zahrnují zejména cereálie s mlékem, palačinky, lívance, vafle, jogurty s ovocem a granolou či müsli, různé buchty či muffiny atd.
- Slané snídaně se často skládají z vajec (míchaná, sázená, uvařená apod.), poté jsou oblíbené různé druhy toustů či sendvičů, snídaňové tortilly, obložené pečivo atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 13 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 18 hodinami
Burgery z trouby
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek k pečení pro StarDance: Padlo už asi 180 kg čokolády, másla a ovoce, neumím šuntovat, říká cukrář
Grilování levou zadní: Které ryby se dají grilovat a na co si dát pozor
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená