Nejrychlejší recepty: Banánové lívanečky jen ze 4 ingrediencí zachutnají vám i dětem
9. 2. 2021 Vaření
Chcete ohromit partnera nebo děti snídaní, která vypadá luxusně, ale vyrobenou ji máte za pár (desítek) minut a ještě v ní využijete přezrálé černé banány, které už nikdo v domácnosti nechce? Zkuste vynikající banánové lívanečky z pouhých čtyř ingrediencí, které neobsahují ani mouku, ani žádný zbytečný cukr navíc. Zaručujeme, že si je rychle zamiluje celá rodina.
Banánové lívance bez mouky
Co budeme potřebovat na 8 malých nebo 4 větší lívance:
- 1 velký zralý banán
- 1 vejce
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky skořice
Na dochucení a dozdobení lívanců můžete použít:
- javorový sirup
- syrová nebo s cukrem doměkka povařená jablka, případně hrušky
- kompotované ovoce, například broskve
- čerstvé ovoce jako jahody nebo borůvky
- čokoládový topping
- nasekané oříšky
- zakysanou smetanu, kterou je možné osladit cukrem či sladidlem
Postup: V misce důkladně rozmačkáme banán. Vyklepneme do něj celé vejce, přidáme kypřící prášek a skořici. Celou směs vidličkou dobře promícháme. Pokud nemáme pánev přímo na lívance, rozpálíme máslo v normální pánvi a naběračkou pak opatrně tvoříme placičky. Pozor! Banánové lívanečky bez mouky mají za syrova poměrně křehkou konzistenci, k jejich obracení je tedy třeba trocha zručnosti. Doporučujeme smažit je na přepuštěném másle, aby se vám nepřipalovaly.
Hotové lívance klademe na talíř vedle sebe nebo do komínku a dochutíme podle vlastních preferencí. Skvělé jsou ale i samotné - voní po skořici a díky banánu jsou přirozeně sladké.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií: Bezlepkové stravování na škole v přírodě aneb Brambory místo ovocných knedlíků a müsli do batůžku
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina