Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

šunka - články, postupy a rady

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Parmská šunka

Parmská šunka italsky Prosciutto di Parma je typická šunka pro oblast poblíž města Parmy. Tento druh pršutu je známý po celé Evropě a název zaručuje původ této šunky. Šunka se připravuje z prasat určitého plemene, dlouhodobě se suší a prochází přísnou jakostní kontrolou.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Jamón

Jamón je sušená vepřová španělská šunka (jamón ibérico, jamón serrano). Jamón curado (kurádo) je název pro nasolenou a sušenou vepřovou šunku a rozšířeně pro sušené vepřové maso, ať z kýty nebo z plecka. Někdy se jamón curado nazývá obecně jamón serrano (toto označení se však častěji používá pro označení pouze sušené šunky z bílých prasat), kde serrano znamená "pocházející z hor".

1 2 3

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli