Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny se dají připravit na tolik různých způsobů. Který z nich si vyberete vy?

Těstoviny se dají připravit na tolik různých způsobů. Který z nich si vyberete vy?

Těstoviny jsou perfektní surovinou, neboť se hodí téměř ke všemu. Milují je především děti, ale s velkou chutí si je dá každý dospělý. Jsou spojovány především s italskou kuchyní, která je velmi lehká a chutná, ale perfektně doplní i například klasické české omáčky. 

Jaké jsou nejznámější druhy těstovin? 

Těstoviny jsou oblíbené, protože jsou dobře stravitelné, nenáročné na přípravu, mají široké využití a dlouhou trvanlivost. Mezi nejznámější druhy patří: 

  • dlouhé těstoviny (špagety, linguine, tagliatelle, fettuccine, lasagne, ...),
  • krátké těstoviny (kolínka, tarhoňa, mušličky, fusilli, penne, farfalle, špecle atd.),
  • plněné těstoviny (ravioli, tortellini, cannelloni), 
  • polévkové těstoviny (nudle, těstovinová rýže, ...). 

Nejoblíbenější recepty 

Největší výhodou je, že jsou těstoviny velmi variabilní a dají se připravit v podstatě s čímkoliv. Co se týče masa, nejoblíbenější jsou s kuřecím či mletým masem, lososem nebo tuňákem. Pochutnáte si také na těstovinách se špenátem, cuketou, ricottou nebo pestem (bazalkovým i rajčatovým). Těstoviny můžete tedy jen tak s něčím smíchat, udělat k nim omáčku, nebo si připravte zapečené těstoviny

 

Více

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Fusilli

Těstoviny italského původu, ve tvaru spirálky. Název je odvozen od slova fuso - vřeteno. Vhodná příloha zejméa k omáčkám, protože se v nich dobře zadržuje. Nemusí být podávány pouze k omáčkám, oblíbené jsou např. s dobrým rajčatovým pestem.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Bucatiny

Bucatiny jsou těstoviny z tvrdé pšenice, vyrobené z mouky a vody. Jsou dlouhé asi 25-30 cm, uvnitř duté o průměru 3 cm. Jejich název vznikl od slova "buco", což znamená díra. V italské kuchyni se bucatiny podávají s omáčkami, zeleninou, pancetou, sýrem, ale i s ančovičkami nebo sardinkami. Jejich použití je velmi variabilní.

1 7 8 9

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli