Vepřové maso umožňuje připravit mnoho chutných a zajímavých pokrmů
Vepřové maso je jedním z nejběžněji konzumovaných druhů masa po celém světě a hraje klíčovou roli v mnoha kulinářských tradicích. Má výraznou chuť a je zdrojem bílkovin, vitamínů (zejména vitamínu B) a minerálů. Jeho variabilita a všestrannost umožňují připravit mnoho chutných pokrmů. Co se týče různých částí, jako je panenka, kýta, plec, koleno, žebra, kotleta i krkovice, každá z nich se hodí na trochu jiné využití v kuchyni.
Různé metody přípravy vepřového masa
Vepřové maso je velmi variabilní, co se týče přípravy. Můžete ho grilovat (nejčastěji krkovice), udit (především zpracované produkty), péct v troubě (koleno, výpečky), dusit (nejoblíbenější je dušení ve vlastní šťávě) nebo smažit (především vepřové řízky). Kromě čerstvého masa se vepřové maso zpracovává na různé uzeniny, jako jsou slanina, klobásy, šunky, konzervy a další produkty.
Oblíbené recepty z vepřového masa
Velkou výhodou je, že podle druhu přípravy můžete kombinovat vepřové maso s rýží, těstovinami, bramborami i knedlíky. Mezi nejoblíbenější pokrmy z vepřového masa patří zejména řízky (klasické i holandské), guláš, pečené koleno, výpečky, různé varianty dušeného vepřového masa (na kmíně, na žampionech/houbách atd.), pečená, uzená či grilovaná žebírka a spoustu dalších.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý hot dog
Přidáno před 22 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno před 23 hodinami
Low carb ossobuco
Přidáno 28. 5. 2024 23:22
Vepřová pečeně, zapečená paprika plněná tarhoňou a sýrem
Přidáno 28. 5. 2024 21:16
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Jak si vychutnat kroupy podle našich babiček: Kroupová smaženice, polévka nebo kroupové zelí chutnají božsky a moc nestojí
Jak využít zbytky velikonočního mazance? Žemlovka s banánem, kávou vonící tiramisu nebo španělské „koblihy“ vás dostanou