Zelenina obsahuje řadu cenných vitamínů. Články, rady a postupy, jak ji využít v kuchyni
Zelenina má na lidský organismus blahodárný vliv. Obsahuje totiž řadu antioxidantů, vitamínů a minerálů a vysoký podíl vlákniny. Navíc pomáhá udržet zdravou váhu, dodává energii, podporuje správnou peristaltiku střev a pomáhá v prevenci proti různým chorobám. To vše platí, pokud ji jíme dostatek, což je podle doporučení přibližně 400 gramů denně.
Jak se dá připravit zelenina?
Zelenina se dá připravit na různé způsoby. Zejména v létě je skvělá na grilu, během roku je pak nejlepší zelenina na pánvi na másle. Pokud chcete zeleninu do polévky, můžete ji jednoduše uvařit. Vynikající je také pečená zelenina. Možnosti jsou zkrátka neomezené.
Exotická, salátová, kořenová a další druhy zeleniny
Velkým lákadlem zeleniny je především její rozmanitost. Máte rádi salátovou zeleninu, či dáváte přednost třeba kořenové? Nebo naopak holdujete spíše méně známé zelenině? Pak vyzkoušejte některý z exotických druhů, jako je třeba oblíbené avokádo, mangold nebo pak-choy. Tak nebo tak do těla dostanete spoustu skvělých živin.
Předchozí 1 2 3 4 … 22 … Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý hot dog
Přidáno před 20 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Low carb ossobuco
Přidáno 28. 5. 2024 23:22
Vepřová pečeně, zapečená paprika plněná tarhoňou a sýrem
Přidáno 28. 5. 2024 21:16
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší dezerty z kávy: Udělejte si zmrzlinu, která vás po ránu postaví na nohy
Jak to bylo, šéfe? Thajskou polévku Tom yum koong s krevetami zvládnete podle tohoto receptu taky
Pečeme s Ivou: Jak na parádní kynuté lodičky, aby se v troubě „nerozjely“? Pomůže malý trik při kynutí