Zelenina s bešamelovou omáčkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 293 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 2,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Protože většinou nemám po ruce čerstvou zeleninu, používám zeleninu mraženou (brokolice, květák, mrkev) kterou osmahnu na másle a místo vývaru použiji zeleninový masox
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 8. 2013 08:47
Základní bešamelová omáčka:
Stejný postup jako u základní bílé (světlé) omáčky, jen vodu nahradíme mlékem.
Pro laiky
Základní světlá omáčka:
V kastrůlku rozpustíme 3 dkg másla, přidáme 4 dkg hladké mouky a na mírném ohni asi 3 minuty mícháme. Pak přilijeme 0,5 litru teplé vody. Dvacet minut provaříme za častého míchání, osolíme a opepříme
Bílá velouté
Do hotové světlé základní omáčky přidáme 2 žloutky rozmíchané ve 100 ml smetany a ochutíme několika kapkami citronu.
Jednoduché a luxusní
22. 5. 2010 22:33
+
19. 5. 2010 16:39
19. 5. 2010 16:01
19. 5. 2010 13:12
19. 5. 2010 12:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 52 minutami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 2 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý hot dog
Přidáno 29. 5. 2024 08:30
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno 29. 5. 2024 08:17
Právě bylo uvařeno:
Afrika řezy
Kattyy uvařil před 12 minutami
Domácí pribináček zaxy
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Pribináček od Ládi Hrušky
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Řízky extra křupavé
SimonaTr uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Helenakuk uvařila před 2 hodinami
Čokoládový mug cake
hahaha uvařila před 4 hodinami
Kefírové lívance II
Ladkaslunce uvařila před 5 hodinami
Pytel peněz
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Paštika z kuřecích jater
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Jak nejlépe skladovat jahody: Když použijeme fígl se zavařovací sklenicí, vydrží jahody v lednici až tři týdny
Další recepty
Tématické fráze: breťanská zelenina beshamel recept beshamel zapečená zelenina s bešamelem caneloni recept bešamelová omáčka se sýrem bešamelová omáčka se sýrem zelenina s bešamelem brokolice s bešamelovou omáčkou bretanska zelenina recept zelenina s omackou květák s bešamelovou omáčkou losos s bešamelovou omáčkou recept na caneloni zelenina v bešamelové omáčce recepty květák brokolice bešamelová omáčka se zeleninou zelenina v bešamelu, caneloni dušená zelenina s bešamelem
Suroviny: brokolice, květák, mrkev, máslo, mouka hladká, smetana, mléko, vejce, sůl, pepř, ořech muškátový
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
6 názorů