Ananas v kuchyni: Zamilujete si ho v dezertech i ve sladkokyselé omáčce s masem
Během zimních měsíců je nabídka tropického ovoce v obchodech opravdu rozmanitá. Ananas se primárně servíruje čerstvý, nakrájený v misce samostatně nebo s dalším ovocem. Jeho sladká chuť ho ale naštěstí nezaškatulkovala jen do sladkých jídel.
Ananas má velmi výraznou chuť a jeho šťávy mohou u citlivých osob vyvolat podráždění kůže i sliznice. S trochou opatrnosti si na něm ale může každý skvěle pochutnat. Ananas je k dostání čerstvý, kompotovaný nebo sušený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tipy k využití ananasu v kuchyni
S našimi tipy si přijde na své každý.
- Grilovaný ananas je dokonalý se zmrzlinou i se stejně připraveným masem nebo obalený ve slanině.
- Salátu z kysaného zelí dodá ananas svěží, nasládlý tropický nádech.
- Milovníky asijské kuchyně potěší v receptu na velmi chutné sladkokyselé kuře nebo kari.
- Kombinace ananasu s tvarohem vás nadchne v roládě s ořechovým krokantem.
- Znáte vrstvený salát? Pokud toužíte po lehkém pokrmu protkaném sladkou chutí, je pro vás tento salát to pravé. Stačí jen nahradit tatarku zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Ananas má pestré využití. Přidat ho můžete do zeleninových i ovocných salátů, omáček, ale také do smoothie a drinků. Připravte si podle našeho videoreceptu lahodnou Piňa coladu a zavzpomínejte s přáteli na horké léto na pláži.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přečtěte si Zobrazit více
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Co dobrého připravit z ananasu? Toto tropické ovoce si můžete vypěstovat doma v květináči
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Komentáře