Jak udělat pesto z bršlice kozí nohy. Úporný plevel se uplatní i v kuchyni
Bršlice kozí noha roste především na vlhčích místech. Pokud se nám dostane do záhonů, velmi těžko se jí zbavujeme. Zároveň je ceněnou léčivkou a užitečnou bylinou, která se uplatní jako zelenina v kuchyni.
Bršlice v záhonech je těžko zničitelná. Vždy zůstanou nějaké zapomenuté kořínky, které znovu vyráží a pozemek zaplevelují. Je velmi rozšířená, najdeme ji především na vlhčích a stinných místech, roste v lesích a jejich okolí. Bršlice je oblíbenou léčivkou, uplatní se např. při léčbě dny. V kuchyni ji využijeme jako zeleninu, která obohatí náš jídelníček důležitými vitamíny a minerály. Používáme především mladé listy, které svou příjemnou chutí a vůní připomínají petržel či mrkev a čerstvé se přidávají do salátů, pomazánek nebo polévek. Využít můžeme i další části rostliny, včetně droboučkých bílých květů a semen.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pesto z bršlice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 2 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 13 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Komentáře