Jak na zrcadlovou polevu. Podle našeho názorného videa to hravě zvládnete
Zrcadlová poleva (neboli mirror glaze) je velmi efektní zdobení moučníků s rovným povrchem. Jak její název napovídá. leskne se jako zrcadlo. Ač se to nezdá, není nijak složité ji vyrobit. Návodné video vám pomůže k dokonalému výsledku.
Plátková želatina a čokoládové pecky
Namočíme plátky želatiny do studené vody a necháme nabobtnat, mezitím svaříme smetanu s vodou a moučkovým cukrem, odstavíme. V horké tekutině důkladně rozmícháme namočenou a vymačkanou želatinu.
Do misky nasypeme čokoládové pecky (koupíte je na cukrářských e-shopech), zalijeme ještě horkou směsí smetany s želatinou, necháme chvíli stát a rozmícháme.
Následně je potřeba směs nechat zchladnout za stálého míchání (aby se nevytvořil škraloup) na 28-29 °C. Měříme kuchyňským teploměrem. Po dosažení požadované teploty můžeme začít polévat vychlazený moučník. Necháme ztuhnout (neztuhne úplně) a pak krájíme nožem namočeným do horké vody, aby se poleva na něj nelepila.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 20 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 22 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit želatinu? Je skvělá do krémů nebo k polévání sladkých či slaných dortů a zákusků
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý
Komentáře
10. 10. 2023 22:42
9. 10. 2023 14:05