Časté chyby při přípravě a pečení lineckého cukroví
Linecké cukroví patří mezi tradiční dobrotky na vánočním stole. Připravuje se ve spoustě různých tvarů, promazává se marmeládou i nádivkami, zdobí se čokoládou i polevou, sype se cukrářským zdobením nebo oříšky.
Linecké slepované nebo skládanky jsou celkem jednoduché na přípravu - umí je upéct i začínající kuchařka. Přesto může dojít k několika problémům, které změní tvar, chuť i konzistenci cukroví. Poradíme vám pár tipů, aby se vše povedlo.
Časté chyby při pečení lineckého cukroví
Základním pravidlem je dodržení osvědčených receptů:
- Těsto se nechce spojit - všechny suroviny musí mít stejnou teplotu z lednice.
- Těsto je gumové a pečením mění tvar - dlouhým hnětením se zapařilo.
- Těsto je řídké - přidáme trochu mouky a necháme těsto odležet.
- Těsto se smrskává - tekuté ingredience přidáme do drobenky z mouky a másla.
- Těsto při pečení změní tvar - mléko ani prášek do pečiva do tohoto těsta nepatří.
- Těsto se pečením zkroutí - používejte pouze máslo, jiné tuky obsahují vodu.
- Těsto není jemné - místo části mouky přidáme Solamyl.
- Těsto je tuhé - vpracujeme do něj kousek másla.
Jak správně připravit linecké cukroví? Každá kuchařka má svůj recept - pokud ne, musí pár receptů vyzkoušet a schovat si ten, který jí vyhovuje. Podívejte se na video, jak na slepované cukroví:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 3 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přečtěte si Zobrazit více
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Recept a tipy na linecké podle Mirky van Gils: Aby bylo krásně křehké, nejdříve vyšlehejte máslo se žloutky, radí cukrářka
Kávovníčky z křehkého těsta: Káva se ukrývá v křehkém těstě i v lahodné polevě a cukroví chutná jako šálek dobrého espresa
Komentáře