Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
Černucha je půvabná jednoletá rostlinka z čeledi pryskyřníkovitých. Jako koření se používá především léčivá černucha setá. Její černě zbarvené semínko má výraznou chuť a pečivo krásně ozdobí. Říká se mu černý kmín.
Využití černuchy v kuchyni
- při pečení do těst a k posypání pečiva před vložením do trouby (podobně jako mák),
- do zeleninových a masových jídel,
- do polévek a omáček,
- při vaření luštěnin a rýže,
- při nakládání okurek nebo při kysání zelí.
I černuchu damašskou, jejíž semínka si snadno vypěstujeme na zahradě, můžeme použít ve sladké kuchyni, např. do pudinků a kompotů nebo při pečení sladkých sušenek.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře