7 častých chyb při zpracování kuřecího masa: Na co si dát nejvíce pozor?
Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou. Je měkké, libové a rychle hotové. Ale i u kuřecího masa se můžeme dopustit několika chyb, díky kterým maso ztrácí kvalitu a my se zbytečně ochudíme o ještě lepší chuť pokrmu.
Říkáte si, že na tom nic není? Tak si schválně pročtěte náš článek a ujistěte se, že s kuřecím masem zacházíte tak, jak si zaslouží. Třeba najdete chybu, které se také dopouštíte a nevědomky masu, nebo v horším případě sobě, škodíte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při zpracování kuřecího masa
Při nakupování si vždy hlídejte čerstvost masa a důkladně zkontrolujte celistvost obalu potraviny.
- Syrové maso neoplachujte ve dřezu, koledujete si tak o bakteriální kontaminaci téměř celé kuchyně.
- Maso z lednice nepatří hned na pánev nebo do trouby. Je třeba ho nechat v pokojové teplotě alespoň 30 minut, aby se teploty vyrovnaly. Velký teplotní šok ubírá na kvalitě masa.
- Během smažení kuřecího plátku nepíchejte do masa vidličkou, ale raději použijte kleště nebo pinzetu, pomocí které plátek snadno otočíte. Maso si tak uchová šťavnatost, která by otvorem po vidličce vytekla ven.
- Nesmažte plátek masa příliš zprudka. Maso na povrchu se rychle vysuší a vnitřek zůstane syrový, i když na první pohled bude vypadat upečeně.
- Nechte kuřecí maso před podáváním chvilku odpočinout. Stačí 5 minut.
- Při pečení celého kuřete ho většinu času pečte prsy dolů. Otočte ho až na závěr, kvůli zlatavé barvě. Díky tomu budou upečená prsa šťavnatá a nevysušená.
- Nepřehánějte to s kořením. Bohatě si vystačíte se solí, pepřem a sladkou paprikou. Při pečení celého kuřete nezapomeňte osolit a okořenit kuře i zevnitř.
Kuřecí maso můžeme připravit na tisíc způsobů. Je také oblíbenou surovinou ke grilování. Často grilujeme plátky masa, ale na grilu se dají připravit také špízy. Jak na to vám poradí následující videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Proč nikdy nemýt kuřecí maso před přípravou? Odborníci varují: Riskujete onemocnění i zhoršení chuti pokrmu
Jak na to nejšťavnatější pečené kuře? Rozpadající se maso a křupavou kůrčičku zajistí nasolení, mřížka i fígl s citronem
Komentáře