Jak dusit kuřecí maso. Postup je velmi jednoduchý a rychlý
Kuřecí maso je křehké a jemné, zároveň je důležitým zdrojem bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Jeho příprava je snadná a rychlá, navíc velmi variabilní. Z kuřecího masa lze připravit velké množství chuťově zajímavých pokrmů.
Co je to vlastně "dušení" masa? Dušení je tepelná úprava, při které se připravuje pokrm v uzavřené nádobě v malém množství tekutiny za přítomnosti páry. Dusit můžeme v hrnci nebo v troubě. Podívejte se, jak dusit kuřecí maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně dusit
Velikou výhodou je, že kuřecí maso je křehké a měkké samo o sobě, proto nám dušení nezabere mnoho času.
- Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené kuřecí maso, osolíme a zprudka opečeme.
- Orestované maso dochutíme kořením podle potřeby, pak podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso z poloviny potopené.
- Přikryjeme pokličkou a dusíme.
- Kuřecí maso je měkké, nepotřebuje tedy dlouhé dušení, ale pokud chceme zredukovat tekutinu, necháme dusit déle.
- Nakonec můžeme ještě dochutit lžící kečupu nebo zjemnit zakysanou smetanou.
Dušené kuřecí maso je vhodné dietní jídlo. V následujícím videoreceptu pro vás máme zajímavou inspiraci na kuřecí maso s dušenou mrkví a kapustou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře