Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
Hebká bramborová kaše - to je ideální představa každé hospodyňky. Dosáhnout tohoto cíle není vůbec složité. Názorné video nám předvede, jak si s kaší hravě poradit.
Výtečně připravené maso nebo zelenina a k tomu oblíbená bramborová kaše - to je příklad dobrého oběda, na kterém si rádi pochutnáme. Na dokonalou bramborovou kaši potřebujeme 1 kg brambor varného typu C, sůl, 75 g změklého másla a 150–200 ml teplého mléka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit hebkou bramborou kaši
Postup zvládne i začátečník, pokud dodrží jednoduché zásady.
- Brambory zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na stejné kostky.
- Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme zcela doměkka. Po uvedení k varu je vaříme na střední stupeň asi 20 minut, aby se brambory provařily rovnoměrně. Vařené jsou, když jimi vidlička hladce projede.
- Měkké brambory scedíme, vložíme zpět do hrnce a rozšťoucháme. Velkou chybou je použít ponorný mixér.
- K rozmělněným bramborám přidáme máslo a teplé mléko, poté vše vymícháme nebo vyšleháme šlehacími metlami na hladkou kaši. Chladné mléko s horkými bramborami by vytvořilo kaši lepivou.
- Bramborovou kaši podáváme ihned, delším stáním ztrácí na kvalitě.
Z případných zbytků bramborové kaše můžeme připravit chutné placičky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 2 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 13 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Proč nedělat bramborovou kaši tyčovým mixérem? Výborná kaše stojí za trochu práce. Poradíme, jak na to
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Komentáře