Uvařili jste domácí knedlík a jste na něj patřičně hrdí? Video vám poradí, jak jej snadno nakrájet nití
Tento poklad tradiční české kuchyně by neměl chybět v žádné kuchařce a zaslouží si náležitou péči. Ať už jste připravili domácí knedlík nebo jste sáhli po kupované verzi, máme pro vás tip, jak jej elegantně krájet nití.
Knedlíky stále patří mezi nejoblíbenější přílohy naší kuchyně. Správný knedlík musí být řádně kyprý, jemný a vláčný. Pokud nevlastníte kráječ na knedlíky, rozhodně nesahejte po noži. Mnohem krásnější jsou knedlíky krájené pevnou nití:
- Pevnou niť dáme pod knedlík.
- Konce nitě překřížíme, uděláme uzel a utahujeme.
- Dbáme na to, aby byly plátky podobně velké a rovné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můj první domácí knedlík
Pokud jste začátečník v přípravě knedlíků, nezoufejte. Náš receptář přímo překypuje recepty i možnostmi, jak připravit tuto tradiční domácí přílohu, která může být do půl hodiny před natěšenými strávníky. Jestli jsou knedlíky ve vaší rodině oblíbené, investujte do kráječe nebo rybářského vlasce, který je omyvatelný a můžete jej ozdobit perličkami a mít v kuchyni stále po ruce. A co připravíte ke knedlíkům?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Jste milovníci nadýchaného českého pokladu? Ale co k němu stále vymýšlet? Představujeme oblíbené recepty s houskovým knedlíkem
Jak zvládnout bramborový knedlík hned napoprvé? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera je uděláte na jedničku
Komentáře