Falešný marcipán můžeme vytvořit i ze sušeného mléka. Je jednoduchý a rychlý
Mléčný marcipán připravujeme ze sušeného mléka. Většinou ho ochucujeme mandlovou potravinářskou trestí. Je z falešných potahovacích hmot nejsvětlejší a zároveň nejdražší.
Pokud potřebujeme co nejbělejší marcipán, sáhneme po tom mléčném. Jeho výroba je jednoduchá a rychlá. Smícháme moučkový cukr, med, olej a sušené mléko, hmotu ředíme vodou přidávanou po kapkách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na mléčný marcipán
- Smícháme 200 g sušeného mléka a 200 g přesátého moučkového cukru.
- Přidáme lžičku oleje, lžičku medu a asi 4 kapky mandlové tresti.
- Postupně přikapáváme vodu a vše zpracujeme na tvárnou hmotu.
- Můžeme barvit potravinářskými barvami.
Nejjednodušší mléčný marcipán vytvoříme ze stejného množství cukru a sušeného mléka. Ke směsi po troškách přidáváme vodu podle videa.
Jak vyrobit marcipán
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 23 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře