Jak na skvělý pudinkový krém? Podle názorného videa ho snadno zvládne i začátečník
Pudinkové krémy představují výbornou náplň do nejrůznějších dortů, řezů, rolád a dalších zákusků či dobrot z odpalovaného těsta. Chuť krému snadno ovlivníme použitím různě ochucených pudinkových prášků. Kromě vanilkového je vhodný např. jahodový, malinový, kokosový, karamelový nebo kakaový pudink.
Příprava pudinkových krémů je snadná, musíme ale počítat s jejich kratší trvanlivostí, proto je vždy chystáme až krátce před použitím. Naplněné dorty a jiné zákusky je nutné uložit do chladu a brzy spotřebovat. Aby se krém povedl, je třeba dodržet osvědčený postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na skvělý pudinkový krém
Základem je pudink, který je nutné uvařit o něco hustší než pudink pro běžné použití. Postup výroby krému můžeme názorně vidět v doprovodném videu.
- Na základní dávku krému potřebujeme 500 ml mléka, 2 sáčky pudinkového prášku, 125 g másla a moučkový cukr (množství podle chuti).
- Nejprve uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků.
- Vaříme, dokud není pudink úplně hustý, pak odstavíme.
- Zakryjeme potravinářskou folií, aby se na povrchu pudinku nevytvořil škraloup, a necháme vychladnout
- 125 g másla vyšleháme do světlé pěny
- Postupně do másla zašleháváme vychlazený pudink - máslo i pudink musí mít při zpracování pokojovou teplotu.
- Šleháme, dokud nevznikne hladký, hustý krém.
Zdobení dortů, sladkého pečiva
Recepty této podkategorie přivítá každý, kdo si rád se zdobením pečiva vyhraje. Zdobenými dětskými dorty počínaje, přes svatební cukroví až ke zdobenému velikonočnímu a vánočnímu drobnému pečivu. … Podívejte se na všechny zdobení dortů, sladkého pečiva.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 20 minutami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Připravit hladký a nadýchaný pudinkový krém s námi zvládnou i začátečníci. Stačí dodržet několik důležitých zásad
Radní v Miláně chtěli zakázat prodej zmrzliny po půlnoci. Je to tradice a tu nám neberte, protestovali naštvaní občané
Komentáře