Čokoládová pěna podle videonávodu: Je vynikající, snadná a jen ze dvou surovin
Čokoládová pěna, nebo moderně řečeno čokoládový mousse, je nadýchaná dobrota. Využijete ji při přípravě dortů nebo dezertů, ale i ona samotná je vynikající dezert. Stačí jen přidat ovoce a můžete mlsat.
Jak milovníci čokolády zahlédnou něco hnědého, už se toho domáhají. Čokoláda je známé afrodiziakum i dodavatel energie, dokáže dokonce způsobit závislost. Pojďme se podívat na jednu z možných úprav čokolády, a to čokoládovou pěnu, kterou připravíte z pouhých dvou surovin.
Výroba čokoládové pěny
Potřebujete jen kvalitní hořkou čokoládu a vodu.
- Rozlámanou čokoládu dejte do mixéru a zalijte vodou.
- Umixujte dohladka, což potrvá asi 2 minuty.
- Hotovou směs nalijte do misek nebo skleniček a dejte do ledničky.
- Druhý den už jen stačí čokoládovou pěnu dozdobit ovocem.
Už úplně vidíme ty pečlivě vyškrábané misky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 10 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře