Jak pěstovat řeřichu. Nenáročná rostlina k rychlení za oknem, která se hodí do pomazánek
Oblíbená a nenáročná rostlinka k domácímu rychlení je řeřicha. Obsahuje vitamíny a důležité látky, které prospívají našemu zdraví. Její příjemná štiplavá chuť připomíná ředkvičky, křen nebo květy lichořeřišnice.
Jak vysévat řeřichu
Malý plastový tácek, misku nebo talíř vysteleme buničitou vatou, kterou mírně navlhčíme. Místo vaty postačí tři obyčejné ubrousky, které položíme na sebe. Tři proto, aby vytvořily vrstvu, která nasákne dostatek vody. Na povrch navlhčené vrstvy rozložíme hustě semínka řeřichy.
Mohlo by vás zajímat
Pěstování řeřichy
Do rychlení se pouštíme především v zimním a předjarním období, když potřebujeme zvýšit příjem vitamínů. Semínka řeřichy jsou levná a pěstování velmi snadné. Rašící rostlinky potřebují vláhu, světlo a teplo. Řeřicha by měla během 7 - 14 dnů dostatečně vyrašit - tj do výšky 4 - 6 cm. Sklízíme ji pomocí nůžek.
Využití řeřichy
Používáme ji čerstvou, bez tepelného zpracování. Je výborná ke zdobení jídel na talíři. Sypeme jí namazaný chléb nebo přidáváme do pomazánek. Vyséváme ji opakovaně, v pravidelných intervalech. Můžeme mít současně několik tácků s mladou řeřichou různého stáří. Na rozdíl od pažitky řeřichu seřízneme pouze jednou, těsně nad pěstebním povrchem, poté ji dále nepěstujeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 1 hodinou
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Radní v Miláně chtěli zakázat prodej zmrzliny po půlnoci. Je to tradice a tu nám neberte, protestovali naštvaní občané
Jak pěstovat špenát. Oblíbenou listovou zeleninu sklízíme brzy na jaře
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Komentáře