Zkuste tento životodárný nápoj. Hotový je hned a s videonávodem ho zvládne i začátečník
Jsou pokrmy, bez nichž bychom se klidně obešli (třeba plíčky na smetaně), ale jsou i takové, po kterých se můžeme „utlouct“. Pokud je takový pokrm navíc zdravý a plný minerálů, můžeme ho konzumovat klidně denně.
Recept na tento jedinečný nápoj není složitý a skvělé je, že si vystačíte s jedinou surovinou. Po požití získáte samé benefity, například krásnou pleť a vláčné rty, při zvýšené konzumaci garantujeme i úbytek vrásek.
Jak na přípravu životodárného nápoje
Tento recept zvládne s trochou zručnosti i naprostý začátečník.
- Pánev rozehřejeme, vložíme na ni několik kostek ledu a smažíme je do úplného rozmrznutí. Pokud by se začaly připalovat, podlijeme je trochou vody.
- Kostky je nutné otáčet, aby se rozmrazily rovnoměrně. Pro lepší chuť k nim můžeme nastrouhat trochu ledu.
- Kostky nezapomeneme oledolit a oledopřit dle chuti.
- Mezitím do nádobky od mixéru vsypeme několik kostek ledu. Zalijeme je rozmraženými kostkami a vše rozmixujeme.
- Do šejkru vložíme několik kostek ledu, zalijeme vodou a protřepeme (ale nemícháme!).
- Do hotového drinku dáme led, aby byl osvěžující, a pro efekt dozdobíme ledem nastrouhaným, nasekaným a prosátým.
Odborníci na zdravou výživu i zdravý selský rozum nám radí, abychom dodržovali pitný režim. Tak hurá do toho, a to nejen na Apríla!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 9 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 12 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Uzení domácích klobás: Důležité je správné naložení masové směsi a teplota v udírně
Komentáře
3. 5. 2024 08:20
1. 4. 2024 11:00