Boží milosti se připravují při svátečních příležitostech. Jak je usmažit podle receptů našich babiček?
Boží milosti, tradiční sváteční pečivo, si spojujeme především s obdobím masopustu a Velikonoc. Připravují se z jednoduchého těsta a smaží se na tuku. Nejspíš pamatujeme talířky s tímto pečivem, které nám občas přinesly na ochutnání naše babičky. S naším receptářem si můžeme připomenout, jak milosti chutnají.
Tradiční pečivo od našich babiček
Mohlo by vás zajímat
Jak se připravují Boží milosti
Na závěr obalit v cukru s vanilkou
Netřeba šetřit tukem
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 50 minutami
Domácí marshmallow
Přidáno před 3 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře