Jak připravit čaj z čerstvých šípků? Chutí i vůní je výraznější než ze šípků sušených
Čaj z čerstvých šípků má lahodnou nakyslou chuť a je plný vitamínů. Pokud jste ho ještě neochutnali, určitě tento nápoj vyzkoušejte. Dokud nepřijdou mrazíky, můžete si trochu šípků na čaj nosit z každé procházky.
Čaj z čerstvých šípků je chuťově trochu jiný než ze sušených, má specifickou vůni a kyselejší chuť, proto je dobré si jej podle libosti dosladit medem. Prospěšné účinky má stejné jako čaj ze sušených šípků, jen je potřeba na jeho přípravu větší množství plodů, aby chuť byla intenzivnější.
- Na 250 ml vody potřebujeme přibližně 20 čerstvých šípků, které rozpůlíme nebo rozdrtíme.
- Šípky zalijeme studenou vodou a necháme přes noc macerovat.
- Poté vodu zahřejeme pod bod varu a necháme 10 minut louhovat.
- Přecedíme přes husté síto a můžeme čaj servírovat.
A jak využít zbylé čerstvé šípky? Vyzkoušejte podle našich receptů výtečnou domácí šípkovou marmeládu, která je vhodná zároveň jako základ pro tradiční šípkovou omáčku k masu.
Sbíráte šípky na přípravu čaje? Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše tipy a zkušenosti do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit červené zelí? Je skvělé jako příloha a hodí se do osvěžujících salátů
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Jak připravit oblíbený čaj ze sušených šípků a na co se hodí šípková marmeláda
Komentáře