Jak připravit libečkové pesto. Oblíbená zahradní rostlina výborně ochutí polévky, guláše i karbanátky
Libeček je vytrvalá rostlina, která se hodí do každé zahrady. Na jaře začíná růst velmi brzy a rychle vytvoří mohutný keř. V kuchyni se používají listy, které si můžeme sušit nebo mrazit na zimu. Oblíbené je i libečkové pesto, vybrali jsme vám několik receptů na jeho výrobu pro inspiraci.
- Hotové pesto je výbornou variantou dochucování polévek, pizzy, těstovin a dalších vařených jídel.
- Můžeme si ho namazat na topinky nebo na chléb s máslem.
Jak připravit libečkové pesto
Tuto specialitu si můžete vyzkoušet podle receptu našich čtenářů. Potřebujete 3–5 hrstí listů libečku (bez stopek), 100 g slunečnicových semínek, 2 stroužky česneku, sůl a 100–200 ml oleje.
- Pesto velmi snadno připravíme za pomoci tyčového mixéru.
- Všechny suroviny společně rozmixujeme a to pouze nahrubo.
- Výsledkem by neměla být pasta, ale směs s malými kousky semínek.
- Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu oleje.
- Hotové pesto dáme do skleniček, uzavřeme je a uložíme do ledničky.
- Spotřebujeme během dvou týdnů.
Libeček na ochucení jídel
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Komentáře