Jak připravit panenku? Poradíme vám tipy, jak dosáhnout šťavnaté a zároveň křupavé vepřové panenky
Vepřová panenka svou chutí uspokojí i velké gurmány. Jak ji ale co nejlépe připravit? Poradíme vám, jak na to, aby byl úspěch zaručen.
Panenka neboli panenská svíčková je jedním z nejkvalitnějších a nejšťavnatějších vepřových mas. Mezi gurmány je často vyhledávaná hlavně kvůli své delikátní chuti a jemné struktuře masa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit panenku
S panenkou se zachází jako s minutkovým masem, kterému sluší rychlá úprava do růžova, protože jen tak zůstane příjemně jemná a plná šťávy.
- Nejdříve si maso očistíme a zbavíme blanek. Při pečení by se totiž akorát smrskly a zkroutily.
- Rozpálíme troubu na 220 °C.
- Panenku osolíme a jemně potřeme na povrchu olejem. Klidně můžeme přidat i koření.
- Kuchyňským provázkem panenku omotáme a maso tak stáhneme. Slabé konce masa stáhneme zpět pod maso.
- Položíme na plech a vložíme do trouby. Pro 500 g masa stačí 30–35 minut pečení. Správně upečené maso při dloubnutí prstem ve středu pruží jako guma.
- Po upečení necháme 5 minut odpočinout na lince. Poté krájíme na plátky.
- Doporučujeme přidat omáčku, protože výpeku bude jen málo.
Vyzkoušejte náš recept na panenku zabalenou ve slanině. Slanina dodá masu nejen chuť, ale i šťavnatost.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 22 minutami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 2 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 23 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Komentáře