Jak připravit holandskou omáčku. Video vás naučí sice zjednodušenou, ale vynikající verzi
Máslo, žloutek a voda či víno jsou základní suroviny, které se schovávají pod světoznámou omáčkou. Pravá holandská omáčka je na přípravu poměrně náročná, ale její rychlá verze je skutečně lahodná a mnohem jednodušší. Vyzkoušíte ji?
Ačkoliv nás název omáčky táhne k severu Evropy, omáčka má kořeny ve Francii a název jí dalo holandské máslo, které patřilo mezi nejkvalitnější. Jejích variant existuje mnoho, my jsme pro vás připravili zjednodušenou verzi:
- 70 g másla přivedeme v hrnci k varu.
- 1 žloutek prudce rozšleháme.
- Vroucí máslo pomalu přiléváme do žloutku slabým pramínkem a stále šleháme.
- Ochutíme solí, pepřem, šťávou z citronu a ještě prošleháme.
Mohlo by vás zajímat
Holandská omáčka v české kuchyni
Dokonale se hodí k zelenině na všechny způsoby a často jí vídáme v kombinaci s vařeným chřestem. Krásně doplní i ryby a neobejde se bez ní luxusní snídaně známá jako vejce Benedikt. Vyzkoušíte zjednodušenou holandskou omáčku, nebo se pustíte do té pravé?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Z čeho připravit holandský řízek. Oblíbené recepty z mletého masa a strouhaného sýra
Komentáře