Jak připravit sýrový tatarák? Potřebuje pořádně ochutit a nejlepší je s topinkami
Klasický tatarák se sice připravuje z hovězího masa, ale výborně chutná i z jiných surovin. Můžete vyzkoušet jako základ zpracovat zeleninu a také dobře uležené sýry. Tajemství správné chuti spočívá ve výběru koření a způsobu dochucení. Ukážeme vám, jak připravit výborný sýrový tatarák.
Jak připravit sýrový tatarák
Tatarák z tvarůžků a camembertu
V tomto tataráku najdete kombinaci syrečků a jemnějšího camembertu:
- Na základní dávku potřebujete 100 g tvarůžků, 90 g camembertu, 1 cibuli (může být červená), 1 lžíci oleje, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci pikantního kečupu, 2 lžíce piva a koření (jednu lžičku mleté papriky, špetku chilli, sůl a pepř).
- Sýry nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte na velmi jemno.
- Přidejte pivo, olej, hořčici a kečup.
- Dochuťte kořením (paprikou, chilli a pepřem), posolte a dobře promíchejte.
- Podávejte až po krátkém uležení v chladu. Tatarák je úplně nejlepší s horkými topinkami potřenými česnekem, ale můžete ho jíst i s čerstvým pečivem.
Postup vám názorně předvede následující video:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 9 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 12 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Pokud milujete tatarský biftek, můžete dražší hovězí maso nahradit levnými variantami a připravit falešný tatarák
Recepty na pivu a s pivem zahrnují kategorie od masa až po moučníky
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně používat při vaření, abychom z něho měli co největší užitek
Komentáře