Jak upéct domácí tortilly. Nejoblíbenější recepty na chlebové placky z pšeničné a kukuřičné mouky
Pod názvem "tortilly" si nejčastěji představíme tenké chlebové placky. Připravují se hlavně z pšeničné nebo kukuřičné mouky. Po upečení je po libosti naplníme a zavineme. Podáváme je jako hlavní jídlo, připravujeme je k večeři, nebo si je můžeme vzít do práce.
Domácí pšeničné tortilly
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těsto
Jak rozválet tortilly
Zpracované těsto, které by mělo mít pokojovou teplotu, rozdělíme na kousky, z nichž vytvoříme kuličky, které velmi tence rozválíme. Na podložení si vezmeme buď silikonový vál nebo papír na pečení, abychom těsto nemuseli podsypávat moukou. Vyválíme tenké placky, které svou velikostí a tvarem odpovídají pánvi, na které je budeme péct.
Jak upéct tortilly
Připravené placky pečeme na pánvi - nasucho, na prudkém ohni a rychle. Každou stranu pečeme asi půl minuty, vzápětí se začnou tvořit puchýřky. Po otočení dopečeme druhou stranu. Placky po upečení uchováváme horké, nejlépe mezi dvěma utěrkami, aby nám před servírováním neztvrdly a neoschly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 8 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 19 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Staří Mayové se živili hlavně kukuřicí. Na talíři měli i maso z morčat nebo pečeného leguána a do všeho přidávali chilli
Nejlepší chlebové placky jsou ty z Indie: Vyzkoušejte roti, naan, papadam a parathu
Čím naplnit tortilly. Jak nejlépe chutnají oblíbené placky. S těmito náplněmi neuděláte chybu
Komentáře