7 receptů na ty nejlepší koblihy. Jak je správně vykrajovat, plnit a smažit
Koblihy si tradičně spojujeme s obdobím masopustu. To trvá od Tří králů do úterý před Popeleční středou. Vrcholí v závěru, který se podle lidových zvyků vyznačuje hodováním a bujarým veselím. Právě sem patří i koblihy. A jak je připravit?
Oblíbené recepty z našeho receptáře
Koblihy připravujeme z jemného kynutého těsta a smažíme je na tuku. Při jejich smažení, stejně jako u Božích milostí - dalšího tradičního pečiva, se rozhodně s tukem nešetří. V našem receptáři jsou osvědčené a zkušenostmi prověřené recepty, podle kterých snadno usmažíme tyto chutné dobroty.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Jak se smaží ty nejlepší koblihy
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 16 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 21 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře