Jak snadno odstopkovat rybíz. Video vás naučí rychlý postup odstraňování stopek oblíbeného ovoce
Rybíz je letní ovoce oblíbené pro svou lehce kyselou chuť a široké spektrum využití. Rybíz se snadno pěstuje v našich zahradách, je nenáročný a ceněný pro vysoký obsah vitaminů a výrazné želírovací schopnosti, které se uplatní při výrobě marmelád.
Plody rybízu mají skvělou chuť a jsou plné látek důležitých pro naše tělo. Ať už máte rybíz červený, bílý nebo černý, je vhodné jej trhat se stopkou, aby déle vydržel a neodtékala z něho předčasně šťáva. Odstranění stopek může být náročné, neboť musíme každou kuličku trhat od stonku zvlášť. Nebo to jde i jinak?
- 1. způsob: Pomocí vidličky oddělujeme jednotlivé kuličky rybízu tahem dolů od stopky.
- 2. způsob: Stopku protáhneme otvorem v cedníku a zatáhneme. Kuličky zůstanou v cedníku a můžeme je rovnou opláchnout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rybízová sezóna
Rybíz je skvělým ovocem pro různé kulinářské experimenty díky své sladkokyselé chuti. V letních měsících je rybíz výbornou surovinou pro přípravu dezertů, sirupů i skvělých marmelád a dokáže ochutit i ozdobit nápoje, kaše i jogurty. Pokud jej máte nadbytek, nezapomeňte rybíz zamrazit, ať si jej můžete užívat po celý rok. Jestli jste skuteční milovníci rybízu, vyzkoušejte jej dát i pod maso nebo ke svíčkové omáčce tak, že jej zavaříte na způsob brusinek.
Prozradíte nám, jaké jsou vaše oblíbené recepty s rybízem, které vám zpestřují letní dny?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma rybíz. Jak ho nejlépe zpracovat a na co všechno se dá využít
Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře